asus-bm1-1
Hardware

ASUS predstavlja nove modele računara sa najnovijom 4. generacijom Intel Core procesora

ASUS je danas predstavio četiri nova modela desktop računara koji dolaze sa najnovijom, 4. generacijom, Intel® Core™ procesora i koji su visoko produktivni i spremni za dobru zabavu. G10 i M51 modeli su elegantni desktop računari; dok su ET2311 i ET2702 tanki All-in-One računari sa širokim displejima dijagonala od 23 i 27 inča. Uz to, sva četiri modela poseduju moćne NVIDIA® i AMD 3D diskretne grafike, uz dodatak „ASUS SonicMaster“ audio tehnologije koja donosi zvuk izvanrednog kvaliteta.

 

Asus G10

Asus G10

Asus M51

Asus M51

ASUS G10 & M51 desktop računari

ASUS G10 i ASUS M51 računari su projektovani za rad bez muke sa fleksibilnom podrškom za mobilne uređaje. Oba modela poseduju „ASUS Smart Cooling System“, alat za automatsku kontrolu brzine ventilatora, čime pruža optimalno hlađenje uz minimum buke, kao i „ASUS Power Pack“, odvojivi UPS uređaj koji može da radi i kao prenosivi punjač za pametne telefo ne i tablet uređaje. Takođe, oba računara uključuju i „ASUS Universal Storage Module (USM)“, slot za izmenu hard diska u toku rada koji poseduje standardni ulaz za dodatne kertridž hard diskove.

Kako G10, tako i M51 su smešteni u velika kućišta potpuno novog dizajna, i pogodna su postavljanje na pod. G10 je čistih linija, spoljašnjost ima izgled brušenog metala sa linijom od LED lampica koja ukazuje na mod u kom su eksterni uređaji, dok M51 ima mat spoljašnjost te a prednja strana ima teksturu na kojoj ne ostaju otisci. Uz to, M51 poseduje i „ASUS Wireless Charger tray“ koji služi za bežično punjenje pametnih telefona i tablet uređaja koji podržavaju „Qi“, standard induktivnog napajanja.

 

ASUS ET2702 & ET2311 All-in-One računari

Dizajniran tako da zadovolji i poslovne potrebe i da pruže zabavu čak i najzahtevnijim korisnicima, ASUS ET2702 All-in-One računar poseduje široki displej dijagonale 27 inča sa fantastičnom rezolucijom 2560 x 1440 piksela i multi-touch opcijom za mogućnost rada sa svih deset prstiju. Sa skoro duplo većom gustinom piksela u odnosu na Full HD monitor iste veličine, ovaj displej pruža neverovatno detaljan i precizan prikaz, bilo teksta bilo slike. IPS tehnologija unosi dah života u filmove, igre i fotografije a, slika ostaje svetla i čista, čak i kada se gleda sa strane, zahvaljujući širokom uglu gledanja od 178°.

 

Pored toga, ET2702 ima mogućnost dodavanja Intel® Thunderbolt™ portova i ekskluzivnog „Device Share“ moda koji pruža veću fleksibilnost rada u kućama sa više od jednog računara sa Windows operativnim sistemom. Ako vaš laptop povežete preko HDMI i USB kablova, ET2702 postaje sofisticirana desktop stanica koja će laptopu omogućiti pun pristup monitoru, zvučnicima i USB periferijama. Intel® Thunderbolt™ portovi, takođe, omogućavaju bolje povezivanje sa sa perifernim uređajima poslednje generacije i uređajima za skladištenje podataka.

ET2311 model, elegantan i tanak, savršen je za kućne korisnike koji traže kompaktan i moćan računar sa većim ekranom nego kod standardnih laptop računara, kao i za profesionalne korisnike koji imaju manjak prostora za standardne desktop računare.

ET2311 All-in-One računar poseduje široki displej dijagonale 23 inča sa Full HD (1920 x 1080) rezolucijom. IPS displej tehnologija pruža živopisnu sliku i precizan prikaz boja, sa širokim uglom gledanja od 178° za grupno uživanje u filmovima, igrama i fotografijama. ET2311 je dostupan i sa opcionom funkcijom multi-touch sa 5 tačaka, za brzo i lako kontrolisanje Windows 8 operativnog sistema.

 

Ekskluzivne ASUS tehnologije

Svi novi modeli ASUS računara, G10, M51, ET2702 i ET2311, poseduju USB portove sa „ASUS Ai Charger“ tehnologijom koja omogućava brzo punjenje pametnih telefona i tablet uređaja. Takođe, svi modeli pružaju znatno kvalitetniji zvuk uz „ASUS SonicMaster“ tehnologiju, uz to poseduju profesionalne alate za obradu zvuka koji se koriste u pravljenju najpopularnije svetske muzike, filmova i igara, a sve to zahvaljujući MaxxAudio® Master alatu iz Waves laboratorije, koji je dobitnik „Technical GRAMMY®“ nagrade (Gremi nagrada za Tehnološka dostignuća). Uz modele ET2702 i ET2311 opciono možete naručiti i desktop sabvufer za dobijanje još boljeg bas zvuka.

Sva četiri nova modela desktop računara dolaze sa paketom raznovrsnih aplikacija, uključujući „ASUS Launcher“ za brže pokretanje najčešće korišćenih aplikacija, „MusicMaker“ za komponovanje muzike i „Video Easy“ za skoro profesionalnu obradu video materijala i to u rekordno kratkom roku. Dodatno, uključeno je i 32GB ASUS WebStorage, prostora za skladištenje na mreži, na period od tri godine, za jednostavno sinhronzovanje i deljenje fajlova putem „oblaka.“

 

ASUS desktop računari – vodeći po pouzdanosti i zadovoljstvu koje pružaju u radu

ASUS desktop računari su deo tradicije najvišeg kvaliteta proizvoda, inovacija i dugovečnosti. U anketi o pouzdanosti, uslugama i zadovoljstvu korisnika, koju je sproveo PCWorld USA 2012. godine, korisnici su rangirali ASUS kao vodeći izbor u kategoriji desktop računara, pritom naglasivši visok nivo zadovoljstva zbog pouzdanosti, vrednosti, jednostavnom povezivanju i korišćenju. Pored toga, ova anketa je još pokazala da su ASUS desktop računari među prvima koje bi korisnici preporučili drugima.

Leave a Reply