Hardware

ASUS R600 navigacioni sistem

Uvidevši potražnju na tržištu za kompaktnim, elegantnim i moćnim navigacionim uređajima (PND), kompanija ASUS kreirala je model pod nazivom R600 Auto Light Sensor PND. Ovaj model poseduje senzor koji u zavisnosti od stepena spoljašnjeg osvetljenja usklađuje osvetljenost ekrana, tako da obezbedi maksimalnu vidljivost u svim uslovima. Pored toga treba pomenuti podršku za Bluetooth handsfree uređaje, kao i mogućnost transformacije navigacionog uređaja u pravi multimedijalni centar za zabavu saputnika. Jedom rečju R600 predstavlja fleksibilnu, višenamensku platformu čija funkcionalnost prevazilazi okvire običnih navigacionih uređaja.

Bezbednost pre svega

S obzirom na podršku za Bluetooth 2.0 handsfree uređaje, R600 će dodatno doprineti bezbednosti na putu, jer će korisniku omogućiti da automatski odgovora na sve dolazeće pozive. Ova opcija vozaču omogućava da se u potpunosti fokusira na vožnju.

Brz i inteligentan navigacioni sistem

R600 opremljen je izuzetno intuitivnim korisničkim interfejsom, koji korisnicima omogćava jednostavno definisanje putanja kretanja, čak i uz veći broj stajanja, pamćenje već ukucanih adresa, definisanje omiljenih lokacija kao i korisnih lokacija poput benzinskih stanica i ostalih, a za potrebe navigacije mogu ga koristiti čak i pešaci. R600 omogućava izuzetno brz, jednostavan i bezbedan rad, jer korisnici ne moraju da sve podatke unose ručno. Pored toga uređaj je opremljen kvalitetnim 2D/3D mapama sa nazivima ulica. Kao opcini dodatak, korisnici mogu da priključe i TMC modul što im omogućava prijem preciznih podataka o stanju u saobraćaju u realnom vremenu.

Inovacije

R600 dizajniran je pre svega kao lagan prenosni uređaj. Debljina iznosi svega 18mm, uprkos činjenici da uređaj poseduje i ugrađenu internu antenu. Izuzetno veliki ekran za ovaj tip uređaja, čija dijagonala iznosi čak 4.3 inča drastično olakšava navigaciju.

Autonomiju navigacionog uređaja R600 obezbeđuje baterija kapaciteta 2200mAh, što omogućava neprestan rad u periodu od čak 6 časova, što je apsolutni rekord na tržištu PND uređaja. Što se tiče prostora za skladištenje podataka, uređaj je opremljen sa 128MB interne memorije, koja se može dodatno proširiti SD karticama do kapaciteta od 4GB.

Multimedijalni centar

R600 može se koristiti i kao centar za zabavu, ne samo kao uređaj za navigaciju. Ovaj uređaj može reprodukovati MP3 sadržaje, a omogućava i praćenej video materijala kao i pregledanje fotografija što ga čini savršenim saputnikom.

Specifikacije

Operativni sistemMicrosoft® Windows® CE .Net 5.0 Core version
Ekran4.3″ 65K TFT , Touchscreen 480 x 272 Pixels (WQVGA)

Leave a Reply