ASUS GR6 novi gejmerski racunar
Hardware

ASUS Republic of Gamers najavio GR6

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio ASUS ROG GR6, ultra-kompaktan PC veličine konzole, superiornih performansi. GR6 poseduje Intel® Core™ i5 procesor pete generacije i NVIDIA® GeForce® GTX 960M grafiku za Full HD igranje. Opremljen je sa 8GB DDR3 memorije (proširivo do 16GB) i hard diskom ili SSD uređajem. GR6 poseduje ugrađen 802.11ac Wi-Fi i dolazi sa preinstaliranim Windows 8.1 operativnim sistemom. Izgled inspirisan Majama, pulsirajući ROG logo i mat crni finiš čine ga idealnim za igranje u dnevnoj ili spavaćoj sobi a male dimenzije omogućuju lako nošenje na LAN party.

 

ASUS GR6 novi gejmerski racunar

ASUS GR6 novi gejmerski racunar

 

Poboljšani gejmerski doživljaj

ROG GR6 je opremljen superiornim audio i mrežnim hardverom i softverom kako bi gejmerima pružio neverovatno iskustvo. Supreme FX, Sonic Studio i Sonic Radar II pružaju neverovatan audio doživljaj tokom igranja dok Intel® Gigabit Ethernet i GameFirst III obezbeđuju nesmetano online igranje.

SupremeFX audio pruža superioran zvuk zahvaljujući kombinaciji premium komponenti, dizajnu koji svodi elektromagnetne smetnje (EMI) na minimum i drugih tehnologija. Posebni ELNA® audio kondenzatori japanske proizvodnje daju prirodnu i toplu reprodukciju zvuka i detaljane audio efekte u igrama. Analogne i digitalne komponente GR6 su izolovane i međusobno odvojene kako bi elektromagnetne smetnje bile svedene na minimum. SonicSenseAmp automatski prilagođava ugrađeno pojačalo prema impedansi priključenih slušalica za perfektan zvuk. SonicSoundStage omogućava korisnicima prilagođavanje setovanja svim tipovima igara. Radi i sa SteamOs bez potrebe za dodatnim softverom.

Kako bi korisnicima omogućio da izvuku maksimum iz svog neverovatnog audio hardvera, GR6 poseduje kolekciju audio alata uključujući Sonic Studio i Sonic Radar II. Sonic Studio je alat za podešavanje zvuka koji poseduje one-click Virtual Surround za 7.1-kanalni audio čak i na stereo slušalicama. Omogućava korisnicima kontrolu nad Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ setovanjima za postizanje neverovatnog zvuka.

Sonic Radar II daje gejmerima dodatnu prednost u igranju, omogućavajući im da otkriju protivnike kroz overlay na ekranu koji prikazuje releativne izvore pucnjeva, koraka i drugih zvukova. IntelGigabit Ethernet pruža bolji protok bez dodatnog opterećenja procesora. Poseduje poboljšane transmission control protocol (TCP) i user datagram protocol (UDP) performanse, udvostručujući brzinu sličnih tehnologija za igranje bez zastoja.

GameFirst III pruža igranje bez zastoja dajući veći prioritet  i dodeljujući više mrežnih resursa igrama. Opremljen je sa četiri unapred podešena režima za dodeljivanje prioriteta mrežnim paketima kao i mogućnošću ručnog podešavanja, dajući korisniku potpunu kontrolu nad mrežom. Ugrađeni Network Monitor alat pruža podršku u podešavanju mrežnog saobraćaja i testiranju brzine.

 

Igrajte PC igre na vašem HDTV uz Steam Big Picture Launcher

Steam Big Picture Launcher daje gejmerima brz pristum Steam Big Picture servisu, pritiskom na dugme, pružajući im igračko iskustvo kao na konzolama na Full HD 1080p TV-u. Preinstaliran Steam omogućava korisnicima preuzimanje igara direktno na GR6 u svega nekoliko klikova.

ROG trenutno radi u saradnji sa Valve kako bi obezbedio da GR6 radi perfektno sa Steam OS i Steam Controller tehnologijama.

Lako proširiv dizajn i neverovatne performanse hlađenja

ROG GR6 je dizajniran tako da omogući lak pristup 2.5 inčnim HDD/SSD uređajima i SO-DIMM memoriji. ROG GR6 je neverovatno tih emitujući samo 20db buke u stanju mirovanja, a 28db pri punom opterećenju – idealno za igranje u dnevnoj ili spavaćoj sobi. GR6 je opremljen dual copper hitpajpovima i velikim ventilatorom radi efikasnog i tihog odvođenja toplote sa procesora i grafike.

 

Opcioni gejmerski dodaci

ROG GR6 opciono dolazi opremljen ROG Gladius mišem i M801 tastaturom ili ROG Sica mišem i RA01 tastaturom kako bi korisnicima omogućio maksimum igranja.

 

 

ROG Gladius miš i M801 tastatura

ROG Gladius je žični optički gejmerski miš koji gejmerima daje prednostu u FPS igrama. Opremljen je ultra-izdržljivim Omron® tasterima i eksluzivnim switch socket dizajnom koji pruža mogućnost podešavanja otpora klika, dvostepenim DPI prekidačem, slide-to-press prekidačima sa strane i optičkim senzorom rezolucije 6400DPI brzine i do 200 inča u sekundi. Gladius je takoše prvi na svetu miš koji podržava USB na 2000Hz.

M801 mehanička tastatura poseduje agresivan, geometrijski dizajn, kompaktne dimenzije kao i anti-ghosting i N-key rollover funkcije kao i game/PC režime rada kako bi korisnicima omogućila igranje bez kompromisa. Poseduje i šest režima osvetljenja za igranje u mraku kao i izdržljive MX-grade crvene mehaoničke tastere koji pružaju odličan osećaj prilikom kucanja.

ROG Sica miš i RA01 tastatura

ROG Sica miš je zamišljen za maratonsko MOBA igranje i dizajniran je uz pomoć profesionalnih igračkih timova kao što su Taipei Assassins. Ovaj miš opremljen je optičkim senzorom rezolucije 5000DPI. Tasteri su odvojeni od tela miša pružajući optimalnu osetljivost. Ovaj miš je naročito pogodan za igrače koji drže miša vrhovima prstiju.

RA01 je gejmerska tastatura pune veličine sa osvetljenim tasterima. Opremljena je sa 19 anti-ghosting tastera za FPS igre – omogućavajući gejmerima precizno kretanje. Multimedijski tasteri daju kontrolu nad medi player-om i jačinom zvuka dok Windows key lock sprečava prekidanje igre neželjenim pritiskom na Windows taster.

 

Dodatni alati

ROG GR6 poseduje nekoliko ASUS eksluzivnih alata koji poboljšavaju korisničko iskustvo. AI Suite III je intuitivan alat koji korisnicima pruža mogućnost finog podešavanja sistemskih parametara u samo nekoliko klikova. GR6 korisnici koji se prijave za novi nalog dobijaju 100GB prostora na ASUS WebStorage besplatno na godinu dana. ASUS HomeCloud omogućava korisnicima ROG GR6 da strimuju multimedijalne sadržaje ili dele datoteke online.

USB Charger je dostupan na GR6 prednjem USB portu za punjenje mobilnih uređaja čak i dok je PC isklučen ili u hibernaciji.

Uy GR6 dolazi i godinu dana licencirana puna verzija Kaspersky® Anti-Virus softvera za zaštitu od virusa u realnom vremenu i sprečavanje napada.

Leave a Reply