Hardware · PC računari

Asus Striker II Extreme ploća za “žestoke” igrače

Ploča Stiker II Extreme pripada izuzetno popularnoj seriji “igračkih” matičnih ploča – R.O.G (Republic of Gamers). Prethodni model Striker Extreme je postigao veliki uspeh, a ovaj model sa oznakom II donosi Fusion block sistem vodenog hlađenja, novi čipset

Poseduje brojne opcije za overkloking, kao i jedinstvene mogućnost koje drastično olakšavaju kako sklapanje sistema tako i sva fina sistemska podešavanja.
Ploča je zasnovana na skupu čipova nForce 790i Ultra SLI kompanije nVidia koji donosi podršku za DDR3 sa dvofaznim filtriranjem napona za memoriju, kao i 3 PCI Express grafičke kartice (16x).

Ploča podržava alat CPU Level Up, Memory Level Up za brzo i lako podizanje frekvencija procesora i memorije.

Ploča poseduje i tastere za uključivanje, restart ili povraćaj sadržaja BIOS-a na fabričke parametre, pa tako olakšava podešavanje ili testiraje performansi dok je sistem van kućišta, eliminišući potrebu za kratkim spajanjem pinova na ploči.

Ploča poseduje dijagnostički LCD ekran na kome prikazuje sistemske poruke o toku dizanja sistema (POST). LCD Poster, postavljen je sa zadnje strane ploče i pri podizanju sistema ispisuje nazive svakog procesa, umesto ispisivanja šifara. U slučaju blokiranja sistema, usled problema sa konfigurisanjem, LCD Poster će zaustaviti ispisivanje procesa na onom koji nije završen do kraja, odnosno koji prouzrokuje blokadu sistema.

Za pomoć oko idintifikovanja pozicije konektora i ležišta na ploči, na raspolaganju su strateški raspoređene svetleće diode koje se uključuju pritiskom na dugme i osvetljavaju sve najvažnije pozicije na ploči.

Za povećanu energetsku efikasnost u fazama kada nisu potrebne ekstremno visoke performanse, brine se ASUS EPU. Ploču možete nabaviti u Direct Linku po ceni od 330€.

Leave a Reply