Hardware

ASUS uvodi Trend Micro Smart Home Network Solution u svoje bežične rutere

Kompanija Trend Micro Incorporated, globalni pionir u oblasti bezbednosnih softvera, najavila je danas sporazum sa ASUS-om vodećom kompanijom u novom digitalnom dobu, koja je rešila da u svoje bežične rutere uvede najnovije rešenje Trend Micro™ Smart Home Network. Ovaj sporazum će značajno ojačati sigurnost pametnih uređaja u kući povezivanjem mrežnog upravljanja i zaštite sa roditeljskim nadzorom.

Smart Home Network Solution u kombinaciji sa ASUS™ Home Router uređajem poseduje sveobuhvatne mogućnosti nadzora pristupa internetu, uključujući zaštitu, kvalitet usluge (QoS) i roditeljski nadzor. Kao adekvatna zaštita kućne mreže, ovo rešenje poseduje sveobuhvatnu trostepenu sigurnosnu proceduru (prevencija, zaštita i ublažavanje napada) koja može virtuelno popraviti ranjivosti u kućnom ruteru i uređajima koji su povezani sa internetom.

Pored toga, QoS opcija može pametno odrediti prioritet internet saobraćaja zahvaljujući mogućnosti prepoznavanja više od 800 internet aplikacija, kao i 1.000 različitih uređaja koji pripadaju jednoj od 25 vrsta hardverskih proizvoda koji su povezani sa internetom, uključujući mobilne uređaje, pametne televizore i igračke konzole. Ovo će upotpuniti mogućnost uživanja u perfektnim video zapisima visoke rezolucije (HD), igranju igrica na internetu bez kašnjenja, kristalno jasnim razgovorima preko interneta, nesmetanom pretraživanju i prezimanju dokumenata sa računara drugih korisnika (tzv. p2p preuzimanje), a sve to u okviru kućne mreže. Pored toga, u cilju zaštite maloletnika, Smart Home Network takođe nudi i mogućnost roditeljskog nadzora kako bi se mogao isfiltrirati pristup neodgovarajućim internet aplikacijama i sajtovima.

„Veoma smo uzbuđeni zbog saradnje sa kompanijom Trend Micro, jer zajedno možemo pružiti porodicama bezbednije i brže korišćenje kućne mreže”, rekao je Tenlong Deng, vice president of Wireless Devices, ASUS. „ASUS bežični kućni ruteri pružaju zaštitu kućnim mrežama i optimizuju efikasnost protoka filtrirajući, pri tome, internet sadržaj u zavisnosti od korisnikovih podešavanja”.

Problemi sa zaštitom informacija pojavljuju se sa razvojem „interneta svega” (IoE), jer uređaji povezani sa internetom, kao što su pametni telefoni, tableti, računari i laptopovi, igračke konzole i tehnologija koju možemo nositi na sebi postaju sve popularniji. Prema članku na blogu kompanije Trend Micro objavljenom u avgustu 2014. godine, stručnjaci za odbranu od pretnji ove kompanije otkrili su ranjivost nultog dana na zadnjim vratima Netcore/Netis kućnog rutera, a oko 2 miliona rutera u domovima i malim kompanijama bilo je izloženo ovoj ranjivosti.

„Sada je važnije nego ikad da zaštitimo različite uređaje koji su priključeni na internet”, rekao je Dr. Terence Liu, vice president of Network Threat Defense Technology Group, Trend Micro „Čim kućna mreža bude hakovana, lične informacije lako mogu biti ugrožene. Kućna mreža polako postaje nova privlačna meta za hakere. Uz primenu Smart Home Network rešenja na ASUS bežičnim kućnim ruterima, mogu se efikasno blokirati zlonamerni programi i zaštititi svi uređaji u kući, te se na taj način može ojačati spoljna zaštita kućne mreže. Ponosni smo što će saradnja između ASUS-a, vodeće kompanije na polju mrežnih komunikacija i kompanije Trend Micro, sada biti proširena sa zaštite poslovnih podataka na kućne mreže”.

Nezavisno od osnovnih zaštitnih funkcija u kućnim ruterima, Smart Home Network Solution kompanije Trend Micro pomaže korisnicima da kreiraju kompletan i isplaniran proces zaštite koja ima tri stadijuma: prevenciju, zaštitu i ublažavanje napada. Kućni ruter više nije samo uređaj koji pruža pristup internetu. Uz pomoć pametnog nadgledanja i praćenja sigurnosnih događaja i kombinujući, pri tome, pametno upravljanje protokom i sistem roditeljskog nadzora, ovaj uređaj nesumnjivo unapređuje iskustvo korisnika i postaje najpouzdaniji čuvar mrežnog prolaza.

Od avgusta 2014. Smart Home Network programski paket kompanije Trend Micro biće uveden u ASUS-ov model RT-AC87U, a zatim će to isto slediti i druga dva popularna modela: RT-AC56U i RT-AC68U, kao i dodatni novi i postojeći modeli. Ažuriranja će biti u potpunosti završena do kraja 2014. Klijenti koji su već kupili ove proizvode mogu dobiti najnoviji firmver uz nadogradnju preko interneta.

Leave a Reply