Foto · Hardware · PC računari

ASUS ventilatori za moćne grafičke kartice

ASUS predstavlja EAH4870X2 i EAH4830 seriju grafičkih kartica koje je dizajnirao da bi omogućio ekstremno hlađenje za stabilan rad

ASUS je, kao svetski vodeći proizvođač vrhunskih grafičkih rešenja, da bi omogućio korisnicima koji zahtevaju napredno poboljšanje grafičkih performansi i jedinstveno hlađenje njihovih grafičkih kartica, danas predstavio dva tipa grafičkih kartica dizajniranih u samostalnoj režiji t.j. EAH4870X2 i najnoviju EAH4830 seriju. Ove grafičke kartice koje je dizajnirao ASUS imaju posebno dizajnirane ventilatore koje omogućuju hlađenje koje ne prelazi 24°C za grafičku procesorsku jedincu i nizak nivo buke od samo 29 dB-značajno unapređujući uživanje igrača igrica.

Upotreba EMI shield-a (zaštite od elektromagnetnih smetnji), niskih RDS Mosfet-a, SPA kondenzatora, Covered chokes (natkrivenog jezgro) omogućuje ekstremne performanse i trajnost, što dovodi od spokojstva tokom upotrebe.

Uživajte sa kulerom grafičke procesorske jedinice čija temperature ne prelazi 24°C uz posebno dizajnirane ventilatore

Posebno dizajniran trostruki ventilator se koristi kod ASUS EAH4870X2 Serije dizajniranoj u sopstvenoj režiji, da bi efikasno održavao hladnim, kako grafičku procesorsku jedinicu, tako i ostale kritične komponente koje generišu toplotu. Tri velika ventilatora unose veliku količinu hladnog vazduha, da bi rasuli toplotu sa obe strane.

Dizajn motora ventilatora takođe vrši kanalisanje c protoka vazduha zbog višeg pritiska vazduha i bolje efikasnosti rasipanja toplote. Štaviše, ovaj ventilator karakteriše skive-fin heatsink (razmenjivač toplote) koji je proizveden u skladu sa visokim tehničkim zahtevima, koji maksimalno povećava rasipanje toplota i minimizira mogućnost pregrejavanja

Sa ovim trostrukim ventilatorom, temperature obe grafičke procesorske jedinice može da se svede na neverovatnih 24ºC prema referentno dizajniranim pločama. Najnovija serija EAH4830 poseduje takođe posebno dizajniran ventilator koji služi da brzo prenese toplotu sa grafičke procesorske jedinice za ekstremno hlađenje*.

Pored izuzetnog kapaciteta hlađenja, ventilator serije EAH4830 radi sa nivoom buke od samo 29 dB-što je jedva primetno u tihoj prostoriji i pogodno za korisnike koji zahtevaju maksimalno hlađenje bez preteranog stvaranja buke rotacijom ventilatora.

Neuporediva efikasnost i performanse sa ultimativnim arsenalom

Oslanjajući se na ASUS-vo Rock Solid obećanje za kvalitet, predstojeća ASUS dizajnirana verzija serije EAH4870X2 i najnovije EAH4830, dolazi sa nekoliko rešenja koja će omogućiti vrhunske grafičke performanse.

Sa EMI Shield-om (zaštitom od elektromagnetne interferencije), 66% elektromagnetnih smetnji može biti smanjen radi proizvodnje stabilnijih signala, dok Covered Chokes(natkrivena jezgra) garantuju energetsku efikasnost i smanjeno generisanje toplota u poređenju sa tradicionalnim Toroidal Coil Chokes.

Pored toga, niski RDS Mosfet-i smanjuju temperature za 10–15°C u poređenju sa tradicionalnom debljom verzijom, i zadnja, ali ne i poslednja prednost su SPA kondenzatori umanjuju gubitak snage radi stabilnijeg rada i trajnosti-čak i u slučaju dugotrajne upotrebe. Stoga će korisnici uživati u vrhunskim performansama i biće spokojni-samo sa ASUS EAH4870X2 i najnovijom EAH4830 serijom.

Leave a Reply