Hardware

ASUS Xonar U7 Echelon Edition 7.1 USB zvučnu kartu

Kompaktna 7.1 USB zvučna karta sa pojačalom za slušalice sa ekskluzivnom Sonic Radar tehnologijom upakovana u kamuflažno „odelo“.

ASUS je danas predstavio Xonar U7 Echelon Edition, kompaktnu 7.1 USB audio karticu, koja poseduje sve kvalitete svoje nagrađivane prethodnice Xonar U7, plus donosi pojačanje u obliku ekskluzivnog softvera, Sonic Radar koji služi za vizuelizaciju zvuka u toku igre i Sonic Studio Pro, softver koji omogućava preciznu kontrolu zvuka, a sve je upakovano u kamuflažni dizajn iz Echelon edicije proizvoda.

asus-kartica

Sonic Radar tehnologija kao dodatna podrška

Moderne igre su mnogo više od grafike, pa i igrači zahtevaju dosta više od svog hardvera, da im pomogne da se potpuno užive u igru tako što će bolje da je i vide i čuju i, naravno, pobede. Zbog ovoga i Xonar U7 Echelon Edicija uključuje i Sonic Radar, jedinstvenu Asusovu tehnologiju za vizuelizaciju zvuka koja igračima donosi dodatnu dimenziju zvuka, naročito u pucačkim igrama. Bez obzira na to koju igru igrate, Sonic Radar prikazuje na monitoru ‘radar’ HUD (head-up display)  – mali ekran na kome su obeležene sve radnje koje se dešavaju u igri u odnosu na poziciju igrača, a bazira se na zvučnim informacijama koje se tokom igre generišu.

Šta više, postoji opcija postavljanja više ekrana koji će prikazivati specifične zvukove, kao što su koraci i pucnji. To pomaže igračima da precizno lociraju protivnika na „radaru“, čak i kada nisu u mogućnosti da uspostave direktan vizuelni kontakt, na taj način igrač dobija znatnu prednost u odnosu na protivnike. Izgled i pozicija Sonic Radara se mogu podesiti prema potrebama korisnika i različitih igara.

 

Potpuna kontrola zvuka i inovacije uz Sonic Studio Pro

ASUS Xonar U7 Echelon Edition poseduje i najnoviju verziju Sonic Studio Pro softvera. Uz njegovu pomoć korisnik ima potpunu kontrolu nad svakim aspektom zvuka, od ekvalizatora (EQ) do balansiranja zvučnika. Pomoću interfejsa ovog softvera moguće je i aktivirati specifične zvučne profile za različite potrebe a, moguće je i fino tuniranje Dolby® Home Theater 4 podešavanja kako bi se stereo zvuk konvertovao u 5.1 ili 7.1 surround zvuk.

Uz to, Sonic Studio Pro poseduje i tehnologiju za otklanjanje šuma – Perfect Voice. Za razliku od drugih tehnologija za otklanjanje šuma koji se oslanjaju na antifazu, Perfect Voice koristi napredne algoritme za razdvajanje ambijentalnih šumova od govora. Rezlutat je kristalno čista glasovna komunikacija u toku igre, čak i u vrlo bučnim okruženjima kao što su LAN partije. Dodatno, odvojene kontrole za jačinu zvuka slušalica i mikrofona olakšavaju igračima podešavanja u toku igre jer nema potrebe za otvaranjem dodatnog menija ili prozora.

Kvalitet zvuka bez premca

ASUS Xonar U7 Echelon Edition donosi zvuk kvaliteta 24-bit/192KHz, SNR od 114dB (signal-to-noise odnos) i istinski 7.1 surround zvuk, a sve u kompaktnom i laganom uređaju. Takođe, nije mu potreban eksterni strujni adapter jer se povezuje putem USB priključka na računar, što dodatno doprinosi jednostavnosti korišćenja i nošenja. Dalje, ugrađeno pojačalo za slušalice pruža igračima kompletan doživljaj igre. Dovoljno kompaktan da stane u džep torbe za laptop, ASUS Xonar U7 Echelon Edition donosi zvuk visokog kvaliteta u praktičnom pakovanju.

Leave a Reply