Hardware

Audio kartica ASUS Xonar D-KARAX za ljubitelje karaoka i onlajn muzičkih društvenih mreža

ASUS je danas predstavio Xonar D-KARAX, zvučnu kartu koja nudi kvalitet u rangu profesionalne opreme a dizajnirana je za sve pevače entuzijaste koji vole da pevaju i dele svoje pevanje putem interneta.

Xonar D-KARAX je tu da pomogne pevačima amaterima da oblikuju svoj glas i opušteno se upuste u deljenje svojih performansa onlajn. Xonar D-KARAX je PCI-Express zvučna karta i donosi reprodukciju zvuka na 96KHz/24-bita, 7.1 audio i 106dB SNR (signal-to-noise ratio). Korisnici imaju mogućnost da čuju i isprobavaju zvučne efekte u realnom vremenu što je do sada uglavnom bilo rezervisano za sofisticirane profesionalne studije za snimanje.

asus-xonar

Profesionalni kvalitet i profesionalni efekti

ASUS Xonar D-KARAX dolazi sa pregršt efekata za modifikaciju glasa, pa korisnici mogu da isprobaju svoje vokalne mogućnosti u profesionalnom okruženju. Korisnički interfejs je jednostavan za upotrebu a podešavanje se završava u tri koraka pa će vam put do zvezda trajati kraće. Samo jednim klikom je moguće pokrenuti efekte kao što su filteri visokih i niskih tonova, ekvilajzer glasa, eho i kompresija, itd. Pored toga, kartica ima i već nameštene master profile koje su podešavali inženjeri zvuka kako bi zadovoljili potrebe različitih muzičkih pravaca.

Bez latencije i bez šuma

Xonar D-KARAX poseduje Cirrus Logic CS47028C DSP (digitalni procesor zvuka) što praktično znači da je latencija mikrofona ekstremno niska pa glas pevača ostaje savršeno sinhronizovan sa pozadinskom trakom. Na primer, zvučna karta bez DSP-a može imati i do 500ms ulazne latencije. Takođe, dodatna prednost ove karte je i ASUS Hyper Grounding tehnologija – štampana ploča je izrađena iz više slojeva kako bi se napajanje i digitalni signali odvojili od osetljivih analognih signala, te je na taj način eliminisan šum.

Leave a Reply