Hardware · TV-Monitori

BenQ obrazovni projektor za bele interaktivne table

BenQ kao svetski predvodnik u DLP obrazovnim projektorima,  danas je objavio dva nova projektora za bele interaktivne table koji koriste BenQ-ovu najnoviju tehnologiju SmartEco: MX850UST i MW851UST koji daju odnos daljine projektovanja. od 0,4:1. Ponuda ovih finansijski isplativih i ekološki podesnih projektora pretvorila je BenQ u svetskog eksperta bez konkurencije na području projektora malih daljeni projektovanja sa celovitom paletom projektora malih daljina za bilo koju veličinu i potrebu razreda.

“BenQ je tokom 2010. napravio znatan napredak, dolazeći na vrh lestvice svetskih DLP proizvođača interaktivnih projektora i projektora malih daljina,” reče Peter YF Huang, glavni menadžer BenQ Display Product Business Group. “Ispunjava nas velik osećaj uspeha jer sa našim unikatnim dizajnom sočiva možemo uneti projekcije krajnje živopisnih slika i kristalno bistrog teksta u svaki razred. Projektovanje sa male daljine je najjednostavnije rešenje fizičkih ograničenja, smetnij senkama i zaslepljujućih svetala za sve okolnosti, pa zato nastavljamo sa napornim radom i širenjem ovih prednosti u školama.”

Prepoznatljiv po svojoj filosofiji “Užitak je važan”, BenQ je uvijek težio da svoju viziju podigne na viši nivo slobode, produktivnosti i jednostavnosti u svetu obrazovanja, podešavajući svoj dizajn projektora sa zahtevom da tehnologija mora da bude jednostavna za instalisanje, zabavna za korišćenje i isplativa za održavanje.

BenQ SmartEco: samo prednosti, bez kompromisa

Kao prva DLP firma koja je u svoj sistem projekcijske sijalice integrisala Philips-ovu tehnologiju ImageCare, BenQ je napravio dodatni skok razvijajući vlastitu tehnologiju SmartEco da bi se usavršilo ono što DLP može da učini za uštedu energije u razredima 21. veka. Sa dinamičkim podešavanjem jačine sijalice na osnovu projektovanog sadržaja, SmartEco omogućava štednju energije i produljivanje radnog veka sijalice, bez kompromisa u kvalitetu slike. MX850UST i MW851UST su dizajnirani i proizvedeni sa najnovijim BenQ-ove osobinama koje podržavaju SmartEco, uključujući:

• Eko praznina, koja pomaže u zatamnjivanju ekrana i štedi na jačini sijalice do 70% kada se projektor ne koristi. Pomoću zatamnjivanja projekcijskog ekrana učitelji mogu da vrate pažnju učenika na sebe, dok istovremeno vode brigu o Zemlji.
• Pametni ekonomični režim koji mudro podešava jačinu sijalice da bi se maksimalno uštedelo na energiji, dok istovremeno daje najbolje performanse kontrasta i svetline koristeći tačno onoliko svetla koliko je za to potrebno.
• Automatsko prebacivanje na Eko prazninu ako je projektor uključen dulje od tri minuta bez utaknutog izvora slike, eliminišući nepotrebno trošenje energije i produljujući radni vek projekcijske sijalice.

Pored prednosti projektovnja sa male daljine, osobina za uštedu energije i DLP dizajna bez filtera, BenQ je ove projektore za interaktivne bele table dopunio vodećim i dalekovidnim tehnologijama, kao i mudrim osobinama da bi učiteljima i učenicima dao udobniju tehnologiju i magiju obrazovanja, dok školama pomaže da ostvare uštede tokom duljeg perioda:

• DLP Link™ pomaže u kreiranu imerzivnog obrazovnog okoliša koristeći 3D vizuelizaciju.
• Jako podesiva LAN podrška omogućava centralizovano prikazivanje, kontrolisanje i upravljanje projektorom da bi se sprečilo oštećivanje ili krađa, te podržala nastava bez računara i daljinska kontrola razreda.
• Integrisani zvučnici zamenjuju razredne audio sisteme bez dodatnih troškova pomoću prolaznog zvuka i mikrofonskog ulaza.

Leave a Reply