Hardware

BenQ XL2720Z novi profesionalni monitor od 27 inča

Smanjenje zamagljenosti pokreta; Tehnologija niske emisije plavog svetla; Upravljanje optimizacijom brzine osvežavanja tokom igre; Tehnologija bez treperenja; LED displej od 27”

BenQ, svetski vodeći snabdevač ljudske tehnologije i rešenja i pionir u profesionalnim monitorima za igru, danas je otkrio model XL2720Z, svoj novi profesionalni monitor od 27” za igranje koji je konstruisan i napravljen sa svim BenQ-ovim ekskluzivnim inovacijama za vizuelnu jasnoću za pucačke igre u prvom licu, počev od upravljanje optimizacijom brzine osvežavanja tokom igre (GROM) i tehnologije bez treperenja do najnovijih dodataka: Tehnologija za smanjenje zamagljenosti pokreta i tehnologija niske emisije plavog svetla. Još jednom potvrđujući svoje beskompromisno verovanje da je “Igranje u detaljima”, BenQ je prvi koji donosi odlučujuće faktore za pobedu u igri – upečatljiva vizuelna jasnoća, bešavna slika i odlična udobnost tokom igranja – za tvrdokorne igrače i vatrene pristalice igranja širom sveta.

benq

“Novi XL2720Z i vodeće karakteristike u industriji koje sa njima dolaze su istinski i ponosni manifest naše vizije o profesionalnom igranju i naših preduzetih delatnosti u realizovanju te vizije,” izjavljuje Piter Čen (Peter Chen), generalni direktor BenQ-ovog centra za tehnologiju proizvoda. “Možda će funkcija smanjenje zamagljenosti pokreta da bude nova u svetu igranja, ali je bez sumnje do sada najbolja perfekcija LCD displejeva u akciji igranja. Igrači će prepoznati jasnu razliku koju želimo da isporučimo u jasnoći i tečnosti igranja čim stave svoje ruke na XL2720Z.”

 

Model XL2720Z je prvi profesionalni monitor za igranje na svetu koji je usvojio funkciju smanjenje zamagljenosti pokreta, najnoviju tehnološku inovaciju BenQ-a koja uzima u obzir rezoluciju, vreme odziva i brzinu osvežavanje monitora i kako tri najvažnija elementa koja određuju performanse igrača rade zajedno za postizanje ultra uglađenog iskustva u igranju bez zamagljenosti slike. Već dugo vremena su se igrači odupirali u prebacivanju od CRT ekrana na obične LCD displejeve, jer su bili zabrinuti za brzinu osvežavanja, ili promenu boja piksela iz scene u scenu, što za brze igrače u FSP igrama bi značilo razlika između pobede i poraza.

Pomoću ove tehnologije, igrači će imati prednost vremena reagovanja za komforno i pouzdano savršeno ubistvo i takmičenje ili vežbanje sa poboljšanim vizuelnim kvalitetom. Funkcija smanjenje zamagljenosti pokreta podržava širok opseg rezolucija i brzina osvežavanja da bi obezbedila čistiji, oštriji kvalitet video slike na displeju.

Nova tehnologija niske emisije plavog svetla, koja je takođe predstavljena kod modela XL2720Z, je inkorporisana da obezbedi igračima sa vrhunskim uslovima gledanja, koji im omogućavaju duge časove vežbanja ili divljačko takmičenje sa jasnim i udobnim gledanjem. Tehnologija uspešno upravlja sa štetnim plavim spektrom koji se emituje kod običnih ekrana tako što nudi razne, podesive nivoe plavog svetla što igračima pomaže u zaštiti svojih očiju. Takođe vam više ne treba dodatna zaštita očiju pomoću žutih naočara. Igranje može da bude jasno, udobno i bez problema.

Model XL2720Z, kao što su nagrađeni modeli XL2420T i XL2411T, nudi igračima slobodu da naprave konfiguraciju svog računara za igranje pomoću GROM. GROM je sistem upravljanja koji sarađuju sa režimom rada displeja i karakteristike pametno skaliranje da bi omogućio prilagođavanje prioriteta u gledanju, od brzine osvežavanja (100/120/144Hz), rezolucije displeja do veličine ekrana. Veoma personalizovano iskustvo FPS igranja obezbeđuje igračima precizan osećaj kontrole, preciznosti i lakoće.

Još jedna karakteristika vredna napomene bi bila tehnologija bez treperenja, koja je dizajnirana da eliminiše treperenje pozadinskog osvetljenja u svim nivoima osvetljaja i da ugodi očima profesionalnog igrača koji provodi prosečno 8 do 12 časova dnevno u vežbanju svojih igračkih veština.

Leave a Reply