Hardware

Beogradski ETF sarađuje sa holandskim TDK

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio je danas da je sa Holandijom postignut dogovor o saradnji, koji predviđa slanje domaćih studenata na holandske univerzitete radi usavršavanja.

Kovačević je novinarima na Elektrotehničkom fakultetu, uoči konferencije na kojoj je u prisustvu holandskog ambasadora Larena Stokvisa video linkom uspostavljena veza sa tehničkim fakultetom TDK u Hagu, rekao da se od Holanđana može naučiti kako da se uspostavi bolja saradnja privrede i nauke.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta je rekao da Holandija ima odlične tehničke univerzitete i institute i da je to prilika za usavršavanje srpskih studenata.

etf tdk

“Neki od njih će da se vrate, a neki će da ostanu da rade tamo u velikim multinacionalnim kompanijama, ali je bitno da sa svim tim studentima ostanemo u kontaktu”, rekao je Kovačević.

Holandski ambasador je rekao da su softverske firme iz njegove zemlje zainteresovane za srpske kadrove.

“Mislim da imate veoma dobro tehničko i matematičko obrazovanje i treba da nastavite da to unapređujete”, rekao je Stokvis.

Na današnjoj video konferenciji “TEDxBinnenhof” holandski tehnički univerzitet iz Haga je predstavio svojim kolegama u Srbiji svoja najnovija rešenja iz oblasti održivog razvoja.

Leave a Reply