amd
Hardware

Bernd Lienhard novi AMD potpredsednik

AMD  je danas objavio da se Bern Lajenhard (Bernd Kuenhard) priključio kompaniji na mesto korporativnog potpredsednika i generalnog menadžera Klijentske Poslovne Jedinice, podređenog Dr. Lisi Su, višem potpredsedniku i generalnom menadžeru Globalnih Poslovnih Jedinica. Na svojoj novoj poziciji Lajenhard će primeniti svoje 22-godišnje iskustvo u industriji poluprovodnika na vođenje AMD-ovog poslovanja sa klijentima, u skladu sa AMD-ovim nastojanjem proširenja svoje linije proizvoda različitim sistem-na-čipu (SoC) rešenjima namenjenim brzo-rastućim mobilnim i tradicijonalno klijentskim tržištima.

amd

“Ključni deo AMD-ovog uspeha na brzo-rastućim tržištima je posedovanje pravog rukovodećeg tima sa sveopštim znanjima vezanim za industiriju poluprovodnika. Bernovi uspesi i iskustvo u pretvaranju poslovne strategije u operativna izvršavanja u okviru velikih timova čine ga idealnim vođom za naše klijentsko poslovanje,” kaže Dr. Su. “Bernovo duboko poznavanje rasta i razvoja širom velikog niza tržišta će ubrzati naše klijentsko poslovanje kako na tržište budemo dosili našu do sada najmoćniju liniju APU-ova i prvih SoC-eva tokom 2013, i nastavkom našeg proširivanja na tržištetima ultraportabilnih i ultra nisko-potrošnih formi izrade.”

Lajenhard preuzima svoju novu funkciju u veoma važnom momentu za AMD, s obzirom na pripreme kompanije za ubrzanje svog poslovanja tokom 2013 izvršavanjem isporuke i lansiranja nove linije moćnih proizvoda. Dolazeći proizvodi uključuju novopredstavljenu i trenutno u isporuci “Richland” Akcelerisanu Procesorsku Jesinucu (APU), kao i AMD-ove prve prave SoC APU-ove, kodnih imena “Temash” i “Kabini,” koji će biti prvi četvoro-jezgarni x86 SoC-evi u industriji. Planirano je da će oba ova APU-a biti u isporuci kupcima tokom prve polovine 2013.

Lajenhard je do nedavno bio potpredsednik i generalni menadžer Freescale Semiconductor-ovog odeljenja Mrežnih Procesora, sa odgovornostima vezanim za upravljanje proizvodima, inženjerstvo i operativnost. Pre te pozicije, bio je na mestu potpredsednika i generalnog menadžera kompanijinog odeljenja za Multimedijalnu Primenu, odeljenje koje je bilo odgovorno za ARM aplikativne procesore namenjene vozilima, potrošačima i industriskim tržištima.

Pre angažmana u Freescale-u, Lajenhard je obavljao mnoge rukovodeće pozicije u kompanijama Conexant Systems, Infineon Technologies, Siemens Semiconductor, i Siemens Defense.

Lajenhard je stekao diploma inženjera elektrotehnike na Fachhochschule fakultetu u Minhenu, Nemačka.

Leave a Reply