Hardware

Blu-ray plejeri uzimaju primat u odnosu na već zastarelu DVD tehnologiju

Kompanija LG sprovela istraživanje o upotrebi audio-video uređaja u Srbiji.

– Prema istraživanju sprovedenom od strane predstavništva kompanije LG Electronics o navikama potrošača u Srbiji, ova južnokorejska kompanija i dalje drži vodeću poziciju na tržištu audio-video uređaja za kućnu zabavu. Iako polovina ispitanika trenutno ne poseduje sistem kućog bioskopa, čak 49 odsto izjavilo je da bi pri kupovini prvog uređaja ovog tipa odabralo upravo sistem kompanije LG Electronics.
Kada je u pitanju cena, više od polovine domaćih potrošača bi bilo spremno da izdvoji i do 360 evra za kupovinu sistema kućnog bioskopa. Istraživanje takođe pokazuje da nove digitalne tehnologije uzimaju primat nad sada već zastarelim DVD formatom koji je do nedavno činio centralni deo kućnog bioskopa. Prema postojećim podacima, iako 70 odsto ispitanih trenutno poseduje DVD plejer, 74 odsto ispitanika se izjasnilo da ne planira kupovinu novog uređaja ove vrste.

lg-ultra-hd

S druge strane, za razliku od uređaja za DVD reprodukciju, više od pola ispitanih bilo bi spremno da izdvoji i do 180 evra za kupovinu Blu-ray disk plejera sa USB podrškom i kvalitetnim dizajnom. Takođe, u poslednjih nekoliko godina Micro HiFi audio linije su privukle veliko interesovanje potrošača, gde se među najomiljenijim brendovima nalazi i LG Electronics. Prema istraživanju, 47 ispitanih je reklo da bi pri kupovini novog Micro HiFi audio uređaja izabralo upravo ovu kompaniju.

„Kao lider na polju uređaja za kućnu zabavu na domaćem tržištu, kompanija LG Electronics aktivno radi na tome da kupcima ponudi najinovativnije tehnologije u okviru potrošačke elektronike, ujedno pružajući što bolji odnos cene i kvaliteta“, rekao je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

Prema sprovedenom istraživanju, karakteristike koje najviše utiču na donošenje odluke o kupovini uređaja za kućnu zabavu među domaćim potrošačima su cena, kvalitet i dizajn uređaja. Potrošači se o ovim svojstvima najčešće direktno informišu uz pomoć promotera prisutnih na prodajnim mestima, kao i na internetu, dok je jedan od odlučujućih faktora i dodatni stimulans za kupovinu sve češće poklon koji se dobije uz kupljeni uređaj.

Leave a Reply