Hardware

Borite se protiv alergije uz pomoć LG klima uređaja

Alergija je jedno od najrasprostranjenih oboljenja današnjice. U našoj klimatskoj zoni, u proleće, najčešći alergeni su polen breze, topole, vrbe, bresta, zove, leske i dr. Ovo je samo početak tegoba za pacijente sa respiratornim alergijama, jer nas u kasno proleće i leto očekuje cvetanje trava, a krajem leta i početkom jeseni cvetanje korova. Napolju, gotovo je nemoguće zaštiti se od velikog broja alergena koji lete vazduhom.

Sa druge strane, u našim domovima možemo se zaštititi od čestica koje izazivaju alergijske reakcije. Malo je poznato da je najnovija generacija klima uređaja kompanije LG Electronics, podjednako pogodnih i za hlađenje i za grejanje, opremljena antialergijskim i antivirusnim filterima. Zahvaljujući ovim specijalnim filterima, možemo stvoriti sigurnije i prijatnije okruženje za našu porodicu.

U slučaju alergija, najveći problem je izazvan takozvanim inhalativnim alergenima, koje unosimo kroz disajne puteve. Više od 500 miliona ljudi u svetu pate od alergija na polen i one se svrstavaju u red najčešćih zdravstvenih tegoba modernog sveta. Ambrozija je jedna od najopasnijih alergenih biljaka na svetu. Raste kao korov na zapuštenim mestima, a koncentracija polena ambrozije u vazduhu je najveća leti i to u periodu avgust – septembar zbog visokih temperatura, male količine padavina i zagađenog vazduha. Polen ambrozije unosi se preko disajnih puteva. Zbog specifičnog hemijskog sastava i okruglog oblika sa šiljcima, polenova zrna ambrozije smatraju se najčešćim izazivačem polenske kijavice (oko 50%). Srbija (naročito Vojvodina i centralna Srbija) se nalazi usred “crvene zone”, odnosno ima najvišu koncentraciju ambrozijinog polena na kontinentu, uz Mađarsku, deo Rumunije i Hrvatske. Petnaest miliona biljaka ambrozije registrovano je u užem području Beograda, a prema nezvaničnim podacima, procenjuje se da je oko 70.000 stanovnika glavnog grada alergično na polen ove biljke. Kao mere prevencije, često se savetuje izbegavanje kontakta s alergenom, izbegavanje provetravanja, boravka u prirodi i druge mere opreza koje nismo uvek u mogućnosti da ostvarimo.

Napolju, gotovo je nemoguće da se zaštitimo. U našim domovima, sa druge strane sa lakoćom možemo eliminisati neugodne simptome. Upravo ovde klima uređaji imaju presudnu ulogu. Vremena u kojima su ovi uređaji služili samo za hlađenje ili grejanje su davno prošla, jer LG klime i prečišćavaju vazduh, a zahvaljujući antialergijskim filterima vazduh u prostoriji se brzo pročisti od svih polenskih čestica. Poslednja generacija klima uređaja kompanije LG opremljena je najnovijom tehnologijom Plasmaster, koja u velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha. Koristeći ovu tehnologiju sterilisan je i vazduh koji se kreće kroz sam klima uređaj, ali i vazduh koji se nalazi oko njega. Inovativni honeycomb vazdušni filteri, odnosno filteri koji ne izazivaju alergije i viruse i filter za miris, poboljšavaju prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse. Ova tehnologija prepoznata je i od strane Britanske fondacije za alergije, kao i japanskog Instituta Kitasato. Obe institucije, ekperimentalnim putem, dokazale su da klima uređaji sa ovom tehnologijom u manje od 24 sata unište 99,9% H1N1 virusa.

LG uređaji opremljeni antialergijskim i antivirusnim filterima su Athena Inverter V, ArtCool Inverter V and Deluxe Inverter V.

Leave a Reply