Hardware · PC računari

Canon dobio ISO sertifikat za valjanost štampe – prvi standard kvaliteta za digitalnu štampu

Canon imagePRESS seriji dodeljen sertifikat valjanosti štampe ISO/CD 12647–7

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima za digitalizaciju slika i štampu, objavila je da su njeni profesionalni štampači iz serije imagePRESS nagrađeni ISO/CD sertifikatom za valjanost štampe, čime je uspostavljen globalni standard kvaliteta otisaka za štamparske mašine sa tonerom.

Sertifikat valjanosti štampe ISO/CD 12647-7 je prvi koji nudi testove ponovljivosti kvaliteta digitalnih otisaka na toner-sistemima u predefinisanom periodu vremena kako bi se obezbedilo precizno održavanje konzistentnosti boje. Sertifikat je dodeljen Canon imagePRESS seriji nakon rigoroznog testiranja, čime se štamparima i njihovim korisnicima potvrđuju sigurnost u Canon proizvode na osnovu referentnih standarda kvaliteta.

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) je najveća organizacija na svetu za razvoj i izdavanje ISO međunarodnih standarda, koja obuhvata mrežu nacionalnih instituta u 160 zemalja i povezuje javne i privatne sektore radi zadovoljavanja potreba poslovanja, kao i društva u celini.

Kompanija Canon je sarađivala sa Fogra institutom u Nemačkoj na usaglašavanju sa ISO standardom uređaja Canon imagePRESS C1+, imagePRESS C6000 i imagePRESS C7000VP, uključujući i server i „i1 Process Control“ alat za upravljanje bojom na polu-mat i sjajnim medijima.

Ben Kols-Porter (Ben Coles-Porter), iz odeljenja za strateški marketing kompanije Canon Europe je ovim povodom rekao: „Iako korisnici cene visok kvalitet postignut digitalnom štampom i dalje su zahtevali standard za proveru i dokaz kvaliteta od svojih štampara. Novi standard ISO/CD 12647–7 nam prvi put daje prepoznatljiv dokaz valjanosti rezultata koji omogućava štamparima da postignu najbolje moguće rezultate na Canon uređajima serije imagePRESS.

„Tokom narednih nekoliko meseci radićemo na uspostavljanju evropske infrastrukture kako bi podržali i proširili znanje ka našim korisnicima. Možemo da obezbedimo kompletan paket profesionalnih usluga i podrške tako da korisnici mogu sami da postignu usklađenost sa standardom ISO/CD 12647–7 i da obuče svoje operatere da održavaju taj standard u budućnosti a možemo i da im stavimo na raspolaganje Canon inženjere, kako bi bili sigurni da se njihove mašine konstantno održavaju na najvišem nivou performansi.“

Novi sertifikat valjanosti će obezbediti štamparima konkurentsku prednost u kvalitetu, dajući korisnicima mogućnost da naprave uzorak ugovorenog kvaliteta i mogućnost da porede digitalnu štampu sa kvalitetom lito ofset štampe. Serija Canon imagePRESS uređaja je sinonim za kvalitet izlaza, a standard sada može da ponudi svojim korisnicima sertifikovan, pouzdan i stabilan sistem za proveravanje ključnih boja.

Andreas Krošar (Andreas Kraushaar,MSc), direktor odeljenja za pripremu štampe u organizaciji Fogra rekao je ovim povodom: „Oduševljeni smo što smo među brojnim proizvođačima upravo sa kompanijom Canon radili na testiranju usklađenosti sa sistemom valjanosti štampe ISO/CD 12647-7. Nije lako dostići ovaj standard i to zahteva značajno ulaganje proizvođača, a videli smo i kako mnogi sistemi u tome nisu uspeli. Veoma je značajno dostignuće što je Canon ovo postigao u celoj svojoj seriji imagePRESS uređaja i mi im čestitamo na usaglašavanju.“

Leave a Reply