Hardware · PC računari

Canon imagePRESS C1+ nudi petu dimenziju štampi manjeg obima

Canon imagePRESS C1+ je prvi uređaj za digitalni štampu manjih obima koji koristi čisti toner

Canon Europe, svetski lider u rešenjima digitalnih slika i štampe, objavio je evropsko lansiranje Canon imagePRESS C1+, uređaja za digitalnu štampu manjih serija sa pet boja i modulom čistog tonera koji omogućava da se širok izbor dodatnih završnih slojeva prvi put kompletira i na liniji digitalne štamparske mašine.

Pored ponude štampe manjih obima, brzih i kratkoročnih poslova po zahtevu klijenata, kao i kolor-štampe test-otisaka visokog kvaliteta za potrebe prethodnog uvida u finalni rezultat poslova štampe, štampari i korisnici uređaja zahvaljujući novom čistom toneru mogu da postignu i ponude metalik, sjaj i mat završne efekte. Pobrojanom može da se doda i opcija zaštitnog vodenog žiga, koja značajno otežava falsifikovanje i kopiranje dokumenata.

Ben Kols-Porter (Ben Coles-Porter), iz odeljenja za strateški marketing kompanije Canon Europe je tim povodom istakao da „Canon imagePRESS C1+ otvara potpuno novi opseg primene ponuđačima digitalne štampe u pružanju dodatne vrednosti svojim krajnjim korisnicima foto-albuma, pakovanja, poverljivih izveštaja, postera i opšte komercijalne štampe. Štampari i dizajneri sada mogu namenski da kreiraju proizvode za Canon imagePRESS C1+ koji ranije nisu bili izvodljivi u tehnologiji digitalne štampe i time povećaju svoj potencijal za uvećanje prihoda uz minimalne dodatne troškove štampe.“

„Ovaj uređaj je zaista prvi u industriji i rezultat je velikog ulaganja kompanije Canon u istraživanje i razvoj. U aktuelnom, teškom ekonomskom okruženju, kompanije zaista moraju da se istaknu na tržištu, a čist toner donosi upravo takvu dodatnu vrednost kada su nove mogućnosti dizajna u pitanju. Uz prave primene aplikacijama, tehnologija čistog tonera u C1+ omogućiće digitalnim štamparima da značajno povećaju opseg posla koji rade i to jednim pritiskom dugmeta.“

Canon imagePRESS C1+ je zasnovan na izuzetno cenjenoj Canon imagePRESS C1 tehnologiji štampe, zahvaljujući kojoj je od trenutka lansiranja ovih uređaja, 2006. godine, prodato više od 3.500 jedinica širom Evrope – kopirnicama i drugim firmama koje nude uslužnu štampu, komercijalnim štamparima, kompanijama za kreativne usluge i dizajn. Zadržavajući svoju sposobnost da štampa najzahtevnije slike u punom koloru na zahtev, jedinica petog tonera nudi širok raspon mogućnosti sa dodatom vrednošću.

U cilju testiranja kompletnog opsega primene digitalne štampe, britanska organizacija „Kal kvik kamberlej“ (Kall-Kwik Camberley) sprovodi serije terenskih testova širom Evrope, kako bi ispitala domen rada uređaja imagePRESS C1+. Kompanija „K-Dizajn grup“ (K-Design Group) izabrana je za „test-poligon“ zbog svoje sposobnosti da dizajnira i štampa interno, unutar kompanije, kao i kvalitetne dugogodišnje saradnje sa Canon-om. Ova kompanija je namenskim dizajnerskim rešenjima za Canon imagePRESS C1+, doprinela kreiranju „Knjige primena“ koja demonstrira raznovrsnost i opseg primene nove mašine.

Geri Nelson (Garry Nelson), predsednik kompanije „Kal kvik kamberlej“ je ovim povodom izjavio: “Izgradili smo reputaciju eksperta u domenu digitalne štampe i bilo nam je zadovoljstvo da budemo prvi korisnik Canon imagePRESS C1+ uređaja. Bili smo u mogućnosti da uposlimo štampač do samih njegovih granica i postignemo odlične rezultate u štampi malih tiraža, koja bi normalno bila moguća samo na lito uređajima. Primene su uglavnom diktirane dizajnom i neki efekti su zaista fantastični.

„Ono što je posebno zadovoljavajuće je da su korisnici tražili od nas da kreiramo koncepte za uređaj. Jedan od naših klijenata sa najluksuznijim brendom – Ebel, proizvođač satova – tražio je manji tiraž namenskih marketinških materijala a radimo i na drugim konceptima za još neke od naših klijenata. Uviđamo da ovaj uređaj pruža štamparima pristupačan način za proizvodnju digitalnih koncepata na nivou lito kvaliteta i veoma smo impresionirani inicijalnim rezultatima.“

Canon imagePRESS je u prodaji širom Evrope počev od 17. novembra.

Leave a Reply