Hardware · PC računari

Canon lansira novi kompaktan skener za raznovrsnu kancelarijsku primenu

Novi model Canon imageFORMULA DR-7090C potvrđuje Canonovu vodeću poziciju na tržištu brzih skenera malih dimenzija

Kompanija Canon Europe lansirala je novi image FORMULA DR-7090C skener, naslednika modela DR-7080C. Novi uređaj omogućava mnogostruko i brzo obostrano (duplex) skeniranje, frekventnu poslovnu upotrebu u preduzećima srednje veličine koja svakodnevno imaju potrebe za obimnim skeniranjem različitih tipova dokumenata.

Fleksibilnost je ključna osobina novog imageFORMULA DR-7090C skenera. Stoni skener (flatbad) za brzo skeniranje A-3 formata, omogućava korisniku da efikasno skenira dokumente sa optimalnim kao i slabim kvalitetom otiska, kao i oštećene dokumente. Skener poseduje automatski dodavač dokumenata, jednokanalni dupleks ADF kapaciteta 100 listova, koji u minuti može da isprocesira i do 70 strana. Ovako robusno automatsko skeniranje posebno je korisno poslovnom okruženju sa potrebama za obimnim skeniranjem, ali i maksimalno povećanom produktivnošću.

Model imageFORMULA DR-7090C pojednostavljuje skeniranje i čini ga produktivnijim tako što korisniku omogućava da dodeli do 99 različitih zadataka skeniranja preko jednostavnog alata pd nazivom „Job Registration Tool“. Pritiskom na dugme dokumenti mogu da se skeniraju i isporuče na različita odredišta – zajedničke fascikle (foldere), e-mail adrese i štampače, u raznovrsnim formatima, poput TIFF-a ili pretraživog PDF-a.

Model DR-7090C postiže značajno unapređen kvalitet slike zahvaljujući poboljšanim mogućnostima procesiranja slike. Skener automatski prilagođava i poboljšava skeniranu sliku kako bi postigao što bolji kvalitet slike, čak i kada su karakteristike i sadržaj izvornog dokumenta slabog kvaliteta i teško čitljivi.

Šon Suematsu (Sean Suematsu), direktor marketinga za nova poslovna rešenja kompanije Canon Europe, izjavio je ovim povodom: „Na ovom nivou, kancelarijama je potreban uređaj za visokokvalitetno skeniranje, koji nudi raznovrsne mogućnosti. Kombinacija automatskog punjenja dokumenata i mogućnosti stonog uređaja čine model DR-7090C privlačnim poslovnim rešenjem u poslom opterećnim kancelarijskim uslovima i biroima za skeniranje.“

“Uvođenje modela DR-7090C naglašava Canonovu potpunu posvećenost nastavku razvoja i ojačavanju imageFORMULA portfolija. Odlučni smo u održavanju vodeće pozicije na evropskom tržitu low volume skenera, tako što ćemo obezbediti efikasna rešenja koja izlaze u susret poslovnim potrebama“, zaključuje Suematsu.

Canon imageFORMULA DR-7090C je dostupan u čitavoj Evropi počev od 24. novembra 2008.godine.

Leave a Reply