Hardware · PC računari

Canon lansira novog “univerzalca” za A4 štampu u kancelarijskim okruženjima

Canon iR C1021i omogućava radnim grupama u korporacijama i malim i srednjim preduzećima kvalitetno i ekonomično štampanje formata A4 u boji

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima za digitalizaciju i štampanje slika, lansirala je „Canon iR C1021i”, novi A4 kolor višefunkcionalni uređaj za radne grupe u korporacijama, malim i srednjim preduzećima.

Canon iR C1021i omogućava korisnicima da štampaju, kopiraju, skeniraju i distribuiraju crno-bele i kolor dokumente; radi se o snažnom i kompaktnom uređaju koji obezbeđuje visok kvalitet finalnog rezultata rada sa dokumentima, u raznovrsnim okruženjima radnih grupa.

Novi model daje jasan tekst i superiorne boje, sa kvalitetom odštampanog otiska od 2.400, ekvivalentnom rezoluciji od 600 tačaka po inču (dpi). Novo rešenje podstiče povećanje produktivnosti i uštedu vremena u kancelarijama zahvaljujući brzini štampe od 21 strane u minuti, u oba režima, crno-belom i kolor, kao i vremenom čekanja na prvi otisak od samo 12,5 sekundi. Čvrst i otporan segment uređaja za dodavanje dokumenata (document feeder) i fioka za papir kapaciteta 850 listova, omogućavaju komfornu štampu. Veliki 3,5-inčni kolor ekran sa točkićem za pomeranje ekrana (skrolovanje), pruža korisniku efikasnu i jednostavnu kontrolu.

Uređaj pored toga omogućava i efikasnu kontrolu troškova štampe zahvaljujući inovativnim opcijama poput automatskog prepoznavanja kolor dokumenata, „Auto Colour Sensing” tehnologije, koja otkriva stranice u boji u dokumentu. To korisnicima omogućava da izbegnu veće troškove kolor-štampe tako što standardno štampaju crno-belo, a u boji će štampati samo kolor-stranice dokumenta.

Canon iR C1021i nudi i moćne opcije za deljenje dokumenata, koje su projektovane da unaprede saradnju u kancelarijama. Canon „iSend” opcija je u novom rešenju standard koji dozvoljava korisnicima da brzo i jednostavno međusobno dele informacije, bilo direktnim slanjem sa uređaja na email ili fax, bilo snimanjem na USB stik, računar, postavljanjem na Internet ili fajl server.

Novi uređaj se jednostavno konfiguriše, uparuje sa „uniFLOW Output Manager” softverskim rešenjem sa opcijama za napredno upravljanje dokumentima poput „bezbedne štampe” (Secure Printing) uz autentifikaciju korisnika prilikom štampanja, i kontrole troškova uz pomoć „Print Accounting” opcije koja omogućava kompanijama da prate korišćenje uređaja i cenu njegove eksploatacije po svim aktivnostima.

Pol Ronti (Paul Rowntree), marketing menadžer kompanije Canon Europe za Evropu, tim povodom je izjavio: „U uslovima ekonomske neizvesnosti, kompanijama je potrebna stroga kontrola troškova štampe. Canon iR C1021i je projektovan omogući A4 štampanje na poslu po veoma konkurentnoj ceni.”

„Kada je uključen, štampač je spreman za korišćenje nakon samo 60 sekundi, a u režimu štedljivog rada, „stend-baj” režimu, troši samo 1.2 vati (W) energije – po čemu je napredniji od ostalih štampača na tržištu u ovom segmentu. iR C1021i nudi i izbor opcija koje ne samo da utiču na povećanje profita kompanije, već su istovremeno i neškodljive po životnu sredinu”, zaključio je Rontri.

iR C1021i će širom Evrope biti dostupan tokom oktobra 2008.

Leave a Reply