Hardware

Canon najavljuje besplatna ažuriranja prvih proizvoda sa Mopria sertifikatom

anon je danas objavio da će krenuti sa ponudom besplatnog ažuriranja programske opreme ugrađene u uređaje (firmware)[i] za sedam laserskih višefunkcionalnih štampača i-SENSYS i jedan ink-jet višefunkcionalni PIXMA štampač. Ovi uređaji imaju Mopria™ sertifikat, što znači da korisnicima omogućavaju jednostavnu i praktičnu štampu sa prenosnih uređaja.

Ova ažuriranja omogućavaju navedenim Canonovim uređajima da automatski uoče Wi-Fi vezu sa pametnim telefonima, tabletima i drugim prenosnim uređajima sa Mopria™ sertifikatom. Korisnici tada mogu štampati dokumente sa prenosnih uređaja jednostavnim odabirom pronađenog štampača na ekranu.

PIXMA_MG7150_BLK_FRA_SITU_03[4]

Sertifikat Mopria™ imaju sledeći Canonovi višefunkcionalni uređaji za kućne kancelarije i firme, male i srednje veličine: i-SENSYS MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8280Cw i MF8230Cn (predstavljeni u maju 2013.) kao i MF6180dw i MF6140dn (predstavljeni u martu2014.). Ugrađena programska oprema biće ažurirana i na Canonovom ink-jet višefunkcijonalnom štampaču za kućne korisnike, modelu PIXMA MG7150, predstavljenom u septembru 2013.

Štampa sa prenosnih uređaja do sada je zahtevala da korisnici na mobilni uređaj instaliraju softver koji su razvili proizvođači štampača, od sada će korisnici moći da jednostavno štampaju i sa prenosnih uređaja putem bežične veze kad god i gde god im je potrebno – kod kuće u kancelariji ili na «terenu». Može se očekivati u budućnosti, da se broj štampača sa sertifikatom Mopria™ poveća.

Kao jedan od osnivača udruženja Mopria Alliance, Canon je među prvim proizvođačima koji su razvili proizvode sa Mopria™ sertifikatom. Canon će nastaviti sa naporima kako bi učinio što praktičniju štampu za korisnike proširivanjem svoje linije uređaja sa Mopria™ sertifikatom.

 

[i] Ažuriranja za sedam višefunkcijskih pisača i-SENSYS bit će dostupna u maju 2014., dok će ažuriranje za uređaj PIXMA biti dostupno krajem juna 2014.

 

 

.

Leave a Reply