Hardware

Canon osvojio četiri TIPA nagrade za 2011

Proizvodi kompanije Canon nagrađeni su u četiri različite kategorije od strane asocijacije nezavisnih evropskih foto magazina. TIPA (Technical Image Press Association) priznanja dodeljuju se najboljim proizvodima, koji su lansirani u prethodnoj godini.

TIPA žiri, sastavljen od urednika vodećih evropskih fotografskih izdanja, svake godine procenjujuje inovativnost i dizajn, kao kvalitet najnovijih proizvoda na tržištu. Žiri je i 2011. godine prepoznao kvalitet Canonovih proizvoda, dodeljujući sledeće nagrade:

  • Najbolji osnovni DSLR model: Canon EOS 600D
  • Najbolji superzum fotoaparat: Canon PowerShot SX230 HS
  • Najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2,8L II USM
  • Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MG8150

„Veoma smo ponosni što smo osvojili četiri TIPA nagrade, koje su čuvene po tome što se dodeljuju najboljim proizvodima u oblasti slike. Drago mi je što smo se istakli u raznovrsnim kategorijama. Nagrade jasno svedoče o kvalitetu Canonovih proizvoda i naglašavajući želju da postignemo izuzetan kvalitet u svim kategorijama naših proizvoda“, izjavio je Stiv Maršal, direktor marketinga za CIP, Canon Europe.

Nakon dodele nagrada, TIPA žiri je dao sledeća obrazloženja:

Najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II USM

Novi Canonov objektiv EF 70-200mm f/2,8L IS II USM ima brži autofokus, još bolji optički stabilizator slike i kvalitet optike svog legendarnog prethodnika. Zahvaljujući jednom fluoritnom i pet UD (ultraniska disperzija) elementima, smanjena je hromatska aberacija. Novorazvijeni optički stabilizator slike sada omogućava i do 4 koraka korekcije pri svim fokalnim dužinama. Od prethodnika je ostao samo grublji dizajn otporan na vlagu i prašinu, idealan za korišćenje u ekstremnim uslovima.

Najbolji osnovni DSLR model: Canon EOS 600D

Canon EOS 600D dosledan je tradiciji lakog rukovanja i visoke funkcionalnosti. Članovi TIPA žirija impresionirani su karakteristikama kakve poseduje CMOS senzor od 18 megapiksela, snimanje u Full HD rezoluciji, Live View okidanje, bežična kontrola blica i 3-inčni LCD monitor sa promenljivim uglom. Uzastopno snimanje do 3,7 kadrova u minuti, brzina zatvarača od 1/4.000 sekundi, kao i osetljivost do 6.400 ISO (plus 12.800 H), ovaj DSLR fotoaparat čine idealnim za početnike koji žele da odu korak dalje od kompaktnih fotoaparata.

Najbolji superzum fotoaparat: Canon PowerShot SX230 HS

Canon PowerShot SX230 ima HS sistem od 12.1 megapiksela i CMOS senzor velike osetljivosti, optički zum od 14x (ekvivalent 28-392 mm) sa optičkim stabilizatorom slike. LCD ekran od 3 inča, koji prikazuje 100 odsto kadra, omogućava lakši pregled i kontrolu menija. Članove žirija su impresionirale karakteristike poput snimanja video zapisa u Full HD formatu rezolucije 1080p sa dinamičkim stabilizatotom slike, nova GPS funkcija (koja uključuje Map Utility softver) i CMOS senzor velike osetljivosti, u paru sa Canonovim DIGIC 4 procesorom, koji smanjuje nivo buke čak i pri višim vrednostima (i do 3.200 ISO).

Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MG8150

Canon PIXMA MG8150 spaja naprednu tehnologiju štampanja i prelep crni dizajn. Uz novi inteligentni touch sistem i direktan pristup Flickr.com, zahvaljujući Canonovom Easy-Photo Print EX softveru, štampanje fotografija dodatno je pojednostavljeno. Nova funkcija Full HD Movie Print omogućava štampanje omiljenih kadrova iz filmova snimljenih u Full HD formatu, čime ovaj uređaj prati fotografske trendove.

Leave a Reply