Hardware

Canon osvojio dve ugledne nagrade za dizajn na Red dot takmičenju za 2011

Canon je osvojio dve nagrade u kategoriji dizajn proizvoda za 2011. godinu na Red dot takmičenju, jednom od najvećih i najuglednijih svetskih takmičenja u oblasti dizajna. Štampač PIXMA MG8150 i serija kalkulatora X Mark I pripadaju elitnoj grupi nagrađenih proizvoda, koji su ovom prilikom dobili i čuvenu “red dot” oznaku garancije kvalitetnog dizajna.

PIXMA MG8150 vrhunski je multifunkcijski uređaj sa wi-fi vezom, crne, polirane spoljašnjosti, sa velikim, centralnim kontrolnim panelom i TFT displejem. Korisnici mogu da štampaju, kopiraju i skeniraju za samo nekoliko sekundi, uz pomoć jedinstvenog PIXMA inteligentnog sistema koji podrazumeva jednostavan panel osetljiv na dodir sa osvetljenim funkcijama. Canon FINE (Full-Photolithography Inkjet Nozzle Engineering) tehnologija štampe postiže rezoluciju od 9.600 dpi, sa kapljicama mastila od najmanje 1 pl, za neverovatno detaljne kolor i monohromne fotografije.

Seriju kalkulatora X Mark I čine vrhunsko dizajnirani modeli X Mark I, X Mark I Print i X Mark I Mouse glatkog i aerodinamičnog tela. Model X Mark I poseduje displej proizveden od materijala koji preostanu nakon proizvodnje Canon prizmatičnih objektiva i prvi je poslovni kalkulator sa kompletnim solarnim napajanjem. X Mark I Print je poslovni print kalkulator jednostavnog stila. Ovaj model ujedno čuva životnu sredinu, upotrebom recikliranog materijala Canonovih proizvoda za donju masku kalkulatora. X Mark I Mouse je 3-u-1 lični kalkulator sjajne površine, koji dodatno funkcioniše kao bežični miš ili numerička tastatura za PC..

“Kao i uvek, naš žiri veoma pažljivo ocenjuje prijavljene proizvode. U procesu ocenjivanja jasno se istakao dobar dizajn i tom prilikom je svako originalno i novo kreativno rešenje nagrađeno. Oba ova kriterijuma nisu samo merilo dobrog dizajna, već i potencijalnog uspeha na tržištu, koje naša renomirana nagrada za dizajn može višestruko da uveća”, izjavio je profesor Piter Zec, inicijator Red dot nagrada za dizajn.

Dizajneri i kompanije iz 60 zemalja prijavili su na ovogodišnjem takmičenju 4.433 proizvoda u kategoriji dizajn proizvoda.

Leave a Reply