Hardware

Canon osvojio pet prestižnih TIPA priznanja

Kompanija Canon je osvojila pet priznanja prestižne evropske asocijacije za proizvode iz područja fotografije i grafičke štampe, udruženja TIPA (Technical Image Press Association).

Žiri TIPA asocijacije, koji se sastaje jednom godišnje radi izbora najboljih fotografskih i štamparskih proizvoda godine, proglasio je Canon EOS 5D Mark II najboljim profesionalnim D-SLR fotoaparatom u 2009. godini. Sudije su ga okarakterisale kao brz, diskretan i pouzdan D-SLR fotoaparat koji kvalitetom izaziva najbolje iz klase profesionalnih fotoaparata. Priznanje „Najbolji kompaktni profesionalni fotoaparat u 2009.“ osvojio je Canon PowerShot G10 uz komentar da je odlično napravljen i da odlično leži u ruci što obezbeđuje stabilnost pri fotografisanju.

Nagrada „Najbolji profesionalni objektiv u 2009.“ pripala je objektivu Canon TS-E 17mm f/4L, uz preporuku „profesionalni izbor za snimanje pejzaža i arhitekture“. Još jedna TIPA nagrada otišla je u Canon i to za štampač Canon PIXMA Pro9500 Mark II koji je impresionirao žiri mogućnostima koje pruža. Dodeljeno mu je priznanje „Najbolji profesionalni foto štampač u 2009.“ između ostalog i zato što koristi sistem pigmentnih pojedinačnih mastila u 10 boja, uključujući mat crnu i foto crnu, što omogućava fotografima da štampaju i na sjajnim i na mat medijima bez potrebe da menjaju rezervoare sa mastilom. Priznanje „Najbolja profesionalna HD kamera u 2009.“ pripalo je kameri Canon LEGRIA HF S10 koja koristi kombinaciju Full HD senzora sa 8 megapiksela, Canon HD video sočiva sa 10x optičkim zumom i DIGIC DV III procesora za stvaranje video zapisa izuzetnog kvaliteta.

„Osvajanje 5 TIPA nagrada , čime je nadmašen prošlogodišnji uspeh, fantastično je dostignuće za Canon i potvrđuje naše vođstvo na tržištu grafičkih i fotografskih proizvoda,” rekao je tim povodom Rajner Fueres (Rainer Fuehres), čelnik evropskog ogranka Canon Consumer Imaging. „Osvajanje ove nagrade prestižne nezavisne asocijacije kao što je TIPA je važno priznanje našoj posvećenosti i strasti prema moći slike.“

Leave a Reply