Hardware · PC računari

Canon pojačava svoj asortiman crno-belih višefunkcijskih uređaja

Kompanija Canon Europe vodeći isporučilac tehnologija digitalnih slika, lansirala je juče novu „iR 3225-45“ seriju crno-belih višefunkcijskih štampača (MFPs) koji korisnicima omogućavaju da skeniraju i distribuiraju dokumente u boji. Modeli „iR 3225/N“, „iR 3235/N“ i „iR 3245/N“ obezbediće moćno rešenje za digitalizaciju analognih dokumenata radnim grupama u malim i srednjim preduzećima, kao i korporativnim okruženjima.

Modeli serije „iR 3225-45“ omogućavaju umrežavanje, a opciono mogu da sadrže i kontrolere za mrežno štampanje. Vrednost im se ogleda i u realnim uštedama pošto radne grupe mogu da koriste jedan, deljen uređaj. Ovi modeli nude mnoge kvalitetne ulazne i izlazne opcije među kojima su skeniranje u boji, mogućnost bežičnog umrežavanja, dva USB interfejsa i štampanje u rezoluciji 1200 dpi, koje unapređuju upotrebljivost i performanse uređaja, i dodatno poboljšavaju efikasnost u kancelarijama.

Novitet je i nova komandna tabla zahvaljujući kojoj je rukovanje uređajem pojednostavljeno. Na njoj je veći TFT ekran osetljiv na dodir koji proizvodi bolju sliku, osetljivu na komande korisnika, što povećava stepen upotrebljivosti i brzinu rukovanja.

Pol Rontri, marketing menadžer kompanije Canon Europe, potvrdio je da lansiranje serije „iR 3225-45“ predstavlja značajan potez za kompaniju. „Novi modeli zamenjuju uspešne prethodnike iR 3045/N, iR 3035/N i iR 3025/N, koji su stekli zavidnu reputaciju po pitanjima kvalitetne, bezbedne i isplative štampe”, rekao je Rontri.

Za poslove koji podrazumevano zahtevaju skeniranje dokumenata, opcija „i-send“ omogućava korisnicima da ih nakon skeniranja pošalju na višestruke destinacije poput emaila, FTP ili i-Fax sa samog uređaja. Ovo omogućava da se proces rada usmeri i istovremeno uštedi potrošnog materijala poput papira i tonera.

Bezbednost je savremeni prioritet za firme svih veličina – iR 3225-45 serija omogućava upravljanje bezbednošću na svim nivoima – na samom uređaju, na nivou dokumenta i na nivou mreže. Brisanjem tvrdog diska osigurano je da podaci osetljive prirode nisu preostali na mašini, dok su sve informacije sačuvane na tvrdom disku šifrirane, kriptovane. PDF enkripcija i opcija umetanja potpisa omogućavaju korisnicima da bezbedno dele skenirane dokumente, uz znanje da samo oni sa odgovarajućim pravima pristupa mogu da imaju pristup informacijama. Dodatno, ako se otkrije „uljez“ u mreži, njegova veza se automatski prekida.

Lansiranje modela iR 3225/N, iR 3235/N i iR 3245/N je nadgradnja uspešnog nasleđa koje je Canon kao lider izgradio kvalitetnim crno-belim višefunkcijskim printerima.

Pol Rontri je ukratko zaključio: “Sada više nego ikada, poslovi zahtevaju visoke kvalitetnu i isplativu crno-belu štampu. Ponudom opcija poput kolor skeniranja i unapređenih performansi, upotrebljivosti i bezbednosti, uvereni smo da će serija iR 3225-45 postati pravi izbor korisnika za okruženje radnih grupa.”

Serija iR 3225-45 biće dostupna širom Evrope u septembru 2008.

Leave a Reply