Canon sigurnosne kamere
Hardware

Canon predstavlja 9 novih modela mrežnih kamera

Canon je danas pridodao devet novih modela svojoj ponudi mrežnih sigurnosnih kamera. Nove kamere visokih performansi savršene su za različito kako unutrašnje, tako i spoljno okruženje, uključujući maloprodajne radnje, nadzor u gradovima i nadgledanje kritične infrastrukture.

Svih devet kamera opremljene su Canonovim širokougaonim objektivima ultra-niske disperzije i infracrvenim premazom protiv refleksija (odsjaja) kao i novim CMOS senzorom visoke osetljivosti koji omogućava poboljšane performanse pri slabom osvetljenju.

canon-camera

Najnoviji modeli iz Canonove ponude mrežnih kamera nude širok spektar različitih formata, uključujući kamere za spoljašnju i unutrašnju upotrebu, kamere sa mogućnošću pomeranja, naginjanja i zumiranja (Pan, Tilt and Zoom – PTZ), kao i fiksne kamere sfernog i četvrtastog oblika.

Nove PTZ kamere nude korisnicima veći raspon zumiranja kako bi omogućile bolje prepoznavanje i vrhunske performanse pri slabom osvetljenju, dok su najnoviji modeli za spoljašnju upotrebu otporni na vandalizam po standardu IK10, osiguravajući pouzdanost u svim uslovima. Dizajn kućišta spoljašnjih kamera i materijali od kojih su izrađene omogućavaju rad na velikim temperaturnim rasponima, što kamere čini prilagodljivim svakoj okolini.

Sve novopredstavljene mrežne sigurnosne kamere opremljene su optimizovanim H.264 kodiranjem videozapisa i redefiniranim podešavanjima kvaliteta. Nova tehnologija Area-specific Data Size Reduction (ADSR) omogućava korisnicima da kontrolišu popunjenost mrežnog kapaciteta tako što mogu odabrati do osam izdvojenih područja u vidnom polju koja će se snimati u HD rezoluciji, dok se ostala područja snimaju u standardnoj rezoluciji. To pomaže smanjenje troškova infrastrukture i skladištenje podataka.

Napredna tehnologija objektiva

Najnovija tehnologija ugrađena u novopredstavljene Canonove mrežne kamere dizajnirana je tako da ponudi najviše moguće performanse. Na tim kamerama se stoga koriste dve vrste sočiva: High UD i Super UD. Super UD sočiva smanjuju neprecizno fokusiranje pod vidljivim infracrvenim svetlom i pomažu održanje preciznog fokusa i visoku rezoluciju kod prebacivanja svetlosnih izvora. High UD sočiva ispravljaju efekat hromatske aberacije istovremeno smanujući ukupnu veličinu objektiva. Ovo su prve Canon-ove kamere sa High UD sočivima.

Džulijan Ratlend, direktor planiranja i strategije u kompaniji Canon Europe, je izjavio: “Videonadzor je postao jedan od osnovnih alata protiv zločina i za poboljšavanje sigurnosti. Industrija nadzora zatvorenog tipa (CCTV) se izuzetno brzo razvija, a integratorima je važno da mogu ponuditi rešenja prilagođena poslovnim potrebama i okruženjima pojedinih korisnika. Naše nove kamere predstavljaju fantastičan dodatak tržištu mrežnih nadzornih kamera i nude visok kvalitet i vrhunske performanse pod slabim osvetljenjem, što je u skladu sa današnjim tržišnim zahtevima. Istovremeno, zahtevi za mrežnim kapacitetom svedeni su na minimum.”

Nove mrežne kamere kompatibilne su sa standardom Profile S ONVIF, što im omogućuje integraciju sa većinom VMS platformi, a kompatibilne su i sa standardom Profile G, koji omogućava snimanje, pretraživanje i reprodukciju snimaka sa uređaja za snimanje.

Džulijan Ratlend dodaje: “Naši novi modeli sistemskim integratorima i korisnicima nude format, trajnost, uskladivost i sertifikate koje siguronosno tržište danas zahteva, što ove uređaje čini stvarnim mrežnim nadzornim kamerama sa vrha ponuda, kako za unutrašnji tako i za spoljašnji nadzor.”

Jedinstvene funkcije pojedinih modela uključuju:

PTZ kamere sa kontinuiranim snimanjem od 360°

  • VB-R11VE i VB-R10VE (spoljašnja upotreba), VB-R11 (unutarašnja upotreba): PTZ kamere otporne na vandalizam, sa objektivom koji omogućuje 30x zum. Ove „Speed Dome“ kamere omogućavaju kontinuiranu rotaciju za 360°, automatsko preklapanje, inteligentno automatsko praćenje, široki ugao gledanja od 58,4° i preciznu kontrolu pomeranja i naginjanja visoke brzine od 450˚/s kako bi organizacijama omogućile najveću moguću pokrivenost prostora koji se nadzire. Novi «Micro-Step» motor ugrađen u kamere je tri puta brži, sa pet puta većim ubrzanjem, daleko trajniji i oko sedam puta precizniji od postojećih modela, istovremeno pružajući veći nivo kontrole. Kamere Speed Dome uključuju otkrivanje uljeza i vriska, a otporne su na sve vremenske uslove.

 

 

Fiksne kamere sfernog oblika:

  • VB-M641VE i VB-M640VE (spoljašnja upotreba), VB-M641V, VB-M640V (unutrašnja upotreba): Canon-ove vrhunske kamere namenjene spoljašnjoj i unutrašnjoj upotrebi opremljene su objektivom F1.4 sa infracrvenom korekcijom i ultra-širokim uglom gledanja od 111,5° te 2,4x zumom. Otporne su na vandalizam po standardu IK10. Otkrivanje uljeza i detekcija vriska ugrađeni su na jačem modelu. Integratori uz modele VB-M641VE i VB-M640VE mogu ponuditi i opcioni grejač za veću otpornost na niske temperature, što ove kamere čini savršenima za izazovne vremenske uslove.

Fiksne kamere četvrtastog oblika:

  • VB-M741LE / VB-M740E: Spoljašnje kamere smeštene u četvrtasto kućište, opremljene objektivom sa 2,4x zumom i ultra-širokim uglom gledanja od 113,4º za snimke visokog kvaliteta po danu ili po noći. Savršene su za upotrebu u ekstremno hladnim i opasnim spoljašnjim područjima. Najjači model dolazi sa ugrađenim IR LED-om koji omogućava snimanje u potpunom mraku.

Leave a Reply