Hardware

Canon predstavlja dva nova kancelarijska laserska faks uređaja

Kompanija Canon danas je najavila dva nova laserska stona faks uređaja, i-SENSYS FAX L-140 i i-SENSYS FAX L-160. Ono što ove modele preporučuje kao izuzetne kancelarijske uređaje, namenjene manjim i srednjim preduzećima, jesu brzi Super G3 modem, raskošni memorijski resursi i kompaktan, elegantan dizajn pogodan za uštedu prostora. i-SENSYS FAX L-140 je samostalni faks uređaj sa mogućnošću kopiranja, dok i-SENSYS FAX L-160 nudi i dodatnu mogućnost štampanja od 14 strana u minuti preko integrisanog USB izlaza.

Osnovne karakteristike:

* Super G3 modem od 33,6 Kbps sa vremenom prenosa od 3 sekunde
* Memorija faksa za 340 strana i automatski mehanizam za dokumente za 30 strana
* Lasersko štampanje od 14 strana u minuti, brzo vreme štampanja prvog primerka, bez vremena zagrevanja (samo za i-SENSYS FAX L-160)

* 15 tastera za brzo biranje broja preko jednog tastera i 100 brojeva za kodirano brzo biranje broja
* Kopiranje od 12 strana u minuti

Brzo slanje fakseva

Super G3 modem na modelima i-SENSYS FAX L-160 i i-SENSYS FAX L-140 zaslužan je za efikasno slanje fakseva sa brzinom prenosa od 3 sekunde po strani. Zahvaljujući velikoj memoriji faksa za 340 strana, možete biti sigurni da će svi vaši faksevi biti sačuvani po prijemu u slučaju da se papir ili toner istroše. Posebno treba istaći mogućnost brzog višestrukog skeniranja fakseva preko automatskog mehanizma za prosleđivanje dokumenata za 30 strana. Uređaj potom obavlja slanje skeniranih fakseva iz memorije, čime se postiže primetna ušteda vremena.

Napredne funkcije na modelima i-SENSYS FAX L-160 i i-SENSYS FAX L-140 staraju se o unapređenoj efikasnosti pri radu. Tehnologija dvostrukog pristupa dozvoljava korisniku da, istovremeno sa prijemom pristiglih fakseva, obavi snimanje fakseva namenjenih za slanje u memoriji uređaja. Funkcija za odloženo slanje omogućava preduzećima da smanje troškove slanja jednostavnim planiranjem vremena prosleđivanja faksa, tako što će unapred podesiti trenutak slanja van udarnog termina i po nižoj tarifi. 15 tastera za brzo biranje broja preko jednog tastera i 100 brojeva za kodirano brzo biranje pomažu vam da brzo i jednostavno pristupite najčešće pozivanim korisnicima tako što ćete memorisati njihove podatke u okviru odgovarajuće funkcije. Lakšem korišćenju dodatno doprinosi unapređeni korisnički interfejs, koji se odlikuje dvolinijskim ekranom sa pozadinskim osvetljenjem.

Nenadmašno visok kvalitet

i-SENSYS FAX L-160 i i-SENSYS FAX L-140 koriste UHQ (Ultra High Quality) tehnologiju za obradu slike sa podrškom za 256 tonova sive skale, koja dozvoljava slanje dokumenata sa dijagramima, slikama i tekstualnim sadržajem putem faksa sa minimalnim gubitkom u kvalitetu i maksimalnim brojem detalja. Canon FX-10 multifunkcionalni kertridži obezbeđuju konstantno visok kvalitet štampe, dok su potrebe za održavanjem minimalne: sve potrošne komponente zajedno su smeštene u okviru multifunkcionalnog kertridža, tako da se njihova zamena obavlja jednovremeno.

Oba modela odlikuju se sposobnošću kopiranja od 12 strana u minuti, pri čemu i-SENSYS FAX L-160 takođe poseduje mogućnost laserskog štampanja od 14 strana u minuti u visokom kvalitetu i pri rezoluciji od 600 dpi. Brzo vreme štampanja prvog primerka konkretno znači da je i-SENSYS FAX L-160 u svakom trenutku spreman za štampanje, te da mu nije potrebno vreme zagrevanja da bi počeo sa radom, čak i kada se nalazi u stanju usnulosti, što je osobina koju će ceniti preduzeća sa potrebom čestog štampanja više manjih dokumenata.

Niska potrošnja energije

Modeli i-SENSYS FAX L-160 and i-SENSYS FAX L-140 koriste Canon On-Demand Fixing tehnologiju, koja dozvoljava neometan rad bez vremena zagrevanja i znatno ubrzava postupak štampanja, kopiranja i slanja fakseva. Zahvaljujući činjenici da obezbeđuje nižu potrošnju električne energije od konvencionalnih metoda otiskivanja, primenom ove tehnologije postižu se niži troškovi održavanja i ostvaruje minimalan uticaj na životnu sredinu. Oba modela se odlikuju neznatnom potrošnjom energije od 3 W u stanju usnulosti.

Leave a Reply