Hardware

Canon predstavlja dva nova štampača velikog formata imagePROGRAF – modele iPF6400SE i iPF8400SE sa šest boja

Canon Europe, svetski lider na polju grafičkih rešenja, predstavio je dva nova štampača velikog formata imagePROGRAF sa šest boja, namenjena jednostavnom štampanju POS materijala i postera unutar kompanija, posebno kod onih koji se bave maloprodajom i ugostiteljstvom. Dva nova modela sa šest boja dopunjuju Canonovu postojeću liniju imagePROGRAF i smešteni su između modela za CAD (sa mastilom na vodenoj bazi u pet boja) kao i modela za kvalitetnu štampu fotografija i produkciju materijala sa osam i dvanaest boja.

imagePROGRAF iPF8400SE

Novi 24-inčni imagePROGRAF iPF6400SE i 44-inčni iPF8400SE – pri čemu ‘SE’ označava brzinu i ekonomičnost – dizajnirane su fokusom na karakteristike koje su neizostavne pri štampanju materijala u maloprodajnim objektima i postera unutar kompanija. Ove mašine mogu odštampati poster veličine A1 na papiru sa premazom za samo jedan minut, ukoliko se koristi opcija brzog štampanja. Uređaji nude male troškove osnovne investicije, ali i korišćenja, budući da su posebno razvijeni za korisnike sa manjim zahtevima.

Glavna odlika novih modela je šestobojni set mastila LUCIA-EX koji umesto mastila na vodenoj bazi koristi pigmentna mastila i pritom osigurava dugovečnost odštampanih slika i kompatibilan je sa velikim brojem medija za štampu. Sastav ovog seta omogućava smanjenje potrošnje mastila tako što smanjuje njegovu količinu potrebnu za stvaranje određenih boja. Uključivanjem crvene kao jedne od šest boja (magenta, cijan, žuta, crna, matirana crna i crvena), uređaji mogu štampati dopadljive grafike kroz živopisnu reprodukciju crvenih i narandžastih tonova koji se često pojavljuju na posterima i materijalima u maloprodajnim objektima.

Modeli iPF6400SE i iPF8400SE omogućavaju i korišćenje većeg, opcionog ketridža sa mastilom (zapremine 300 ml odnosno 700 ml, uz standardne ketridže zapremine 130 ml odnosno 330 ml) pa nemaju potrebu za dužim prekidima rada zahvaljujući skladištu za mastilo koje omogava neprekidnu štampu prilikom zamene istrošenog ketridža(odnosno hot swap).

Prilikom dizajniranja ovih uređaja u obzir je uzeta i ograničena količina raspoloživog prostora u mnogim maloprodajnim i korporativnim okruženjima, tako da je površinski prostor koji zauzima iPF6400SE skoro 20% manji od onoga koji zauzimaju modeli imagePROGRAF iPF6400 ili iPF6400S.

Da bi se korišćenje uređaja učinilo što lakšim naročito za one koji imaju malo ili nimalo iskustva sa štampanjem, sa Canon štampačima dobijate dodatnu vrednost u vidu programske opreme koja uključuje PosterArtist Lite, koji omogućava korisnicima štampanje postera u četiri jednostavna koraka i jednostavno povezivanje sa Microsoft Office paketom. Standardno je uključen i programski paket Direct Print & Share koji pojednostavljuje proces štampe i nudi razmenu baziranu na „Cloud-u“.

“Na korporativnom, maloprodajnom i ugostiteljskom tržištu postoji sve veća potreba za štampačima velikog formata koji će omogućiti korisnicima da po niskoj ceni unutar kompanije štampaju kvalitetne postere i tako smanje potrebu za štampanjem van kompanije i zadrže potpunu kontrolu nad time kada i šta štampaju”, kaže Yuichi Miyano, direktor za rešenja velikog formata u kompaniji Canon Europe. “Modeli imagePROGRAF iPF6400SE i iPF8400SE koji se jednostavno koriste potpuno odgovaraju na upravo ove zahteve, omogućavajući korisnicima unutar kompanije da u trenutku kada su spremni za pokretanje novih promocija, ekonomično odštampaju materijale koji privlače pažnju.”

Leave a Reply