Hardware

Canon serija imagePRESS C800

Demonstrirajući svoje kontinuirane napore da kompanijama koje pružaju usluge u oblasti štampe ponudi inovativnu tehnologiju koja će ispuniti njihove zahteve koji se stalno menjaju, Canon Europe je danas predstavio novi produkcijski uređaj u boji za štampu na pojedinačnim listovima, seriju imagePRESS C800.

Nova serija se sastoji od dva modela – uređaja imagePRESS C700 brzine 70 stranica po minutu i imagePRESS C800 koji nudi 80 stranica po minutu. Uključuje ne samo proverenu tehnologiju iz vrhunskog uređaja Canon imagePRESS C7011VP(S) nego i nove inovativne elemente, kako bi ponudila naprednu kombinaciju kvaliteta štampe, produktivnosti i svestranosti u komercijalnim okruženjima, ali i prilikom štampe unutar kompanija.

U Canonovom portfoliu digitalnih sistema za štampu u boji, serija image PRESS C800 smeštena je između serija imageRUNNER ADVANCE C9000 Seriesi imagePRESS C6011(S)te daje otisak visokog kvaliteta uz produktivnost vodeću na tržištu. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, nudi svestranost potrebnu za stvaranje sveobuhvatnih i inovativnih primena na širokom rasponu medija za štampu, uključujući papire s teškim premazima, a može fleksibilno podneti sve – od malih tiraža do složenih ispisa s promenljivim podacima za personalizovane komunikacione primene.

imagePRESS_C800 NO CONTROLLER FSL

Kvalitet štampe serije imagePRESS C800 nenadmašan je, što omogućuju sledeće nove ili poboljšane tehnologije:

  • Canononov novorazvijeni toner Consistently Vivid (CV), nudi ispis boljeg kvaliteta na brzinama do 80 stranica po minutu, te poboljšanu efikasnost transfera za veću doslednost i točnost boja na različitim vrstama medija za štampu, uključujući reljefni ili grubi papir za prilagođene ili posebne primene.
  • Tehnologija Compact Registration Technology (CRT) osigurava da je svaka slika postavljena na tačno određeno mesto prilikom ispisa na svaki list, za vrhunske rezultate, bez obzira ispisujete li jedan list ili hiljade.
  • Ugrađena laserska jedinica Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL) sa 32 snopa i tehnologijom višestruke izloženosti daje izuzetnu rezoluciju od 2.400 x 2.400 dpi, omogućujući korisnicima veću produktivnost i izbor između velikog broja modula.
  • Nova tehnologija Auto Correct Colour Tone (ACCT) za višedimenzionalnu mešanu kalibraciju boja i ažurirani alat za kalibraciju boja, jednostavan za korišćenje, pod nazivom Auto Gradation Adjustment (AGA), omogućuju profesionalnim štamparijama da ponude kupcima primene visoke vrednosti koje kombinuju impresivne slike i tekst.

 

Postižući visoke brzine do 80 slika u minuti na velikom broju medija, zahvaljujući ugrađenoj jedinici Advanced Twin Belt Fusing, serija imagePRESS C800 može najvišom brzinom ispisivati i na listovima teškim do 220 gsm, bez žrtvovanja kvaliteta otiska. Zahvaljujući inovativnom indukcijskom zagrevanju i hlađenju, koji omogućuju uređaju da inteligentno prilagođava radnu temperaturu, kako bi postigao visoku produktivnost kada ispisuje na različite vrste medija, serija imagePRES C800 nudi izuzetne brzine štampe. Uređaji iz ove serije mogu štampati obostrano na medijima težine do 300 gsm sa visoko preciznim pozicioniranjem otiska na obe strane lista, što omogućuje štamparijama da odrade zahtevnije poslove bez ručnih intervencija i bilo kakvog uticaja na produktivnost.

Povećvajući efikasnost prenosa tonera, ugrađena jedinica Elastic Intermediate Transfer Belt na seriji imagePRESS C800 daje ovim uređajima impresivne sposobnosti rada sa različitim vrstama medija i omogućuje im korištenje neravnih medija, poput recikliranih ili onih s teksturom.

 

Napredna tehnologija dodavanja, u vidu novog, višedelnog prostora za papir, s tri nove tehnologije, sprečava pogrešno ulaganje čak i kada se koriste papiri s premazom. Ubacivanje vazduha različitom brzinom, zavisno od vrste i težine papira, zajedno  sa novim sistemom za kontrolu deljenja, te novim materijalima u jedinici, praktično eliminiše zaglavljivanje papira i, maksimizovanje dostupnosti uređaja, znatno povećava efikasnost i produktivnost u štamparijama.

 

 

Serija imagePRESS C800 opremljena je sa tri inovativne jedinice za upravljanje radnim procesom koje ispunjavaju zahteve štampe unutar kompanija i zahteve grafičkih umetnika: Canon imagePRESS Printer Kit B1 – za jednostavnu produkciju visokokvalitetnih otisaka, PRISMAsync iPR C800 Series A1– jedinstvena tačka kontrole za celi produkcioni radni proces, jednostavna i intuitivna za korišćenje, sa efikasnom podelom zadataka, imagePRESS Server F200 i imagePRESS Server G100, dva nova digitalna sistema (digital front end – DFE) koje je razvio vodeći dobavljač rešenja za radni proces u digitalnom ispisu, EFI™. Ovi DFE-ovi su prvi izgrađeni na novim EFI-jevim platformama Fiery FS150 Pro odnosno FS150 i nude bržu obradu, nenadmašni kvalitet slike i automatizirani radni proces, jednostavan za korišćenje.

“Kao dugogodišnjem Canonovom partneru, drago nam je što možemo tržištu ponuditi našu novu tehnologiju Fiery FS150 Pro uporedo sa izdavanjem novih imagePRESS Servera F200 i G100,” izjavio je Georg Hollenbach, direktor u kompaniji EFI Germany.

Velik izbor automatiziranih linijskih mogućnosti za završnu obradu za seriju imagePRESS C800 osigurava produktivnost od početka do kraja i otvara veliki broj poslovnih prilika uz minimalne ručne intervencije, štedeći vreme i novac kod svakog ispisa. Za najveću fleksibilnost, serija imagePRESS C800 kompatibilna je i sa velikim brojem linijskih uređaja za završnu obradu drugih proizvođača.

Komentarišući predstavljanje nove serije imagePRESS C800, Mark Lawn, direktor marketinga za rešenja profesionalne štampe za Europu i Ujedinjeno Kraljevstvo u kompaniji Canon Europe je rekao: “Lansiranjem nove serije imagePRESS C800 na tržište, proširujemo portfolio naših digitalnih sistema za štampu u boji i ispunjavamo zahteve za produkcijskim sistemom koji nudi izuzetan kvalitet, performanse i fleksibilnost u primeni za korisnike koji po obimu ispisa nemaju potrebu za postojećom serijom imagePRESS C701.

Leave a Reply