Hardware

Canon slavi 50. godišnjicu svojih kalkulatora

Canon ove godine slavi 50. gorišnjicu svojih kalkulatora, prvaka u branši, i tim povodom danas predstavlja dva nova modela kreirana za poslovne i knjigovodstvene profesionalce – vrhunski model KS-1220TSG i model sa 16 cifara MP1611-LTSC-es.

Canonovo bogato, 50 godina dugo iskustvo u dizajnu kalkulatora uključuje niz značajnih prelomnih tačaka. Godine 1964., kompanija je predstavila model Canola 130, prvi na svetu elektronski kalkulator sa 10 tastera. Od tada je proizvela ogroman broj različitih kalkulatora, uključujući ručne modele, stolne modele, modele sa ugrađenim štampačem i modele za naučne svrhe. Canon je takođe bio prvi proizvođač koji je koristio više održivih materijala u proizvodnji kalkulatora, reciklirajući materijale iz drugih područja u kojima posluje kako bi smanjio uticaj na okolinu. Danas je više od 55% kalkulatora delom proizvedeno iz Canonovih recikliranih materijala.

 

canon KS-1220TSG

Canon KS-1220TSG – lep i praktičan za korišćenje

Oba nova modela nude spoj poslovnih funkcija i funkcija za računanje, kao i poboljšani dizajn koji omogućuje brže korištenje, što ih čini idealnima za svakodnevnu upotrebu. Model sa 12 cifara KS-1220TSG profesionalnim poslovnim korisnicima daje trenutan pristup funkcijama koje najčešće koriste, uključujući funkcije za računanje marže, poreza, decimalnog prebacivanja i zaokruživanja kao i funkciji Grand Total i memorijskim funkcijama. Tastatura se sastoji od ergonomskih dugmića ispisanih sitoštampom, a za što brži i tačniji unos podataka, ispravno registruje unos čak i kada se pritisnu do tri tastera istovremeno. Raspored tasetra posebno je dizajniran za slepo kucanje.

Korisnici lako mogu videti brojke na ekranu modela KS-1220TSG – reč je o velikom LCD-u koji se može pomerati pod uglom do 40°. Ravno, čvrsto kućište teži svega 190 grama i uključuje vrhunski ekran od akrila, dok su tasteri smešteni u vrhunskom oklopu s metaliziranom završnom obradom. Utisak upotpunjuje privlačan dizajn koji vas mami da ga dodirnete, a omogućuje profesionalnim korisnicima da ovaj uređaj ponesu gde god da idu.

Canon MP1611-LTSC-es – ispis visokog kvaliteta
Stvoren za specijalizovane radnike u području finansija, MP1611-LTSC-es sa velikim, 16-cifarnim LCD-om sa pozadinskim osvetljenjem, nudi brze, tačne i opsežne funkcije za računanje poreza i valuta i druge poslovne funkcije, s mogućnošću ispisa u dve boje.

Korišćenje dve boje olakšaće rad profesionalnim korisnicima, jer omogućava da su računi jasno vidljivi kad se odštampaju. Dizajnirana za čestu upotrebu, prostrana tastatura sastoji se od velikih i izdržljivih tastera, označenih bojama radi bržeg i lakšeg unosa.

 

KS-1220TSG – najvažnije funkcije:

 • Stni kalkulator sa 12 cifara
 • Veoma veliki, podesivi ekran
 • Ergonomski oblikovani tasteri
 • Kompaktna, prenosiva veličina
 • Funkcija Grand Total i memorijske funkcije
 • Poslovne i porezne funkcije

MP1611-LTSC-es – najvažnije funkcije:

 • Kalkulator sa 16 cifara i ugrađenim štampačem sa dve boje
 • Poslovne, porezne, menjačke funkcije i funkcije vraćanja kusura
 • Veliki, dvobojni ekran sa pozadinskim osvetljenjem
 • Prostrana tastatura za čestu upotrebu
 • Lepa, metalizirana završna obrada u srebrnoj boji

Leave a Reply