Gadgets · Hardware

Canon unapređuje PowerShot A seriju

Kompanija Canon je danas najavila niz novih tehnoloških unapređenja kojima je obogaćena PowerShot A serija foto-aparata. Predstavljena su i tri nova modela – PowerShot A590 IS od 8,0 megapiksela, te PowerShot A580 i PowerShot A470 od 7,1 megapiksela.

Na sva tri modela primenjene su nove tehnologije predstavljene 2008. godine, uključujući tehnologiju za prepoznavanje pokreta, 1 namenjenu sprečavanju zamućenosti slike, zatim tehnologiju za prepoznavanje lica sa podešavanjem balansa belog i funkciju za automatsku korekciju efekta “crvenih očiju” pri snimanju.

Sem toga, po prvi put je u PowerShot A seriji foto-aparata korišćena funkcija za odabir i praćenje lica. 4x optički zum objektiv na modelu PowerShot A590 IS integriše vrhunski optički stabilizator slike (IS) kompanije Canon u cilju neutralisanja efekata pomeranja foto-aparata i dodatnog sprečavanja zamućenosti slike.

“Reputacija kompanije Canon zasniva se na visokom kvalitetu slike, a tri nova foto-aparata jasno pokazuju da nije bilo odstupanja od ove poslovne filozofije”, objasnio je Mogens Jensen, direktor kompanije Canon Consumer Imaging za Evropu.

“Korisnici foto-aparata PowerShot A serije lako će uvideti da novi modeli nude jednostavne i inteligentne funkcije koje, u kombinaciji sa vrhunskim optičkim sistemima kompanije Canon, nude jedino i isključivo fotografije visokog kvaliteta”.

Leave a Reply