Hardware

Canonu 2 „EISA Awards“ za fotoaparat EOS 1200D i video-kameru LEGRIA mini X

Canon je objavio da je dobio dve prestižne EISA nagrade (European Imaging and Sound Association). Popularni EOS 1200D osvojio je nagradu „European Consumer DSLR Camera 2014-2015“, dok je inovativna LEGRIA mini X osvojila nagradu „European Lifestyle Camcorder 2014-2015“, što predstavlja priznanje izuzetnog kvaliteta Canonovog širokog raspona proizvoda.

Nagrade EISA dodeljuju se glasovima panela urednika 50 renomiranih časopisa iz 20 evropskih zemalja i predstavljaju veliko priznanje za proizvode koji spajaju najnapredniju tehnologiju, funkcije i upečatljiv dizajn sa dokazanom vrednošću. Ove godine su nagrade, kao najbolji u svojim kategorijama, odneli LEGRIA mini X i EOS 1200D.

“Kao kompanija, stremimo ka tome da korisnicima ponudimo proizvode koji im omogućavaju da istraže nove kreativne mogućnosti – a među ovakve proizvode nesumnjivo spadaju i EOS 1200D i LEGRIA mini X,” rekao je Steve Marshall, Direktor marketinga proizvoda u Canon Europe. „Izuzetno smo ponosni što smo postigli ovaj rezultat i zaista je sjajno da naše trajne napore stvaranja pionirskih tehnologija prepoznaju i drugi. Pružanje mogućnosti našim korisnicima da ispričaju svoje priče na različite načine, jedno je od glavnih obeležja Canona, a nagrada od strane EISA žirija dokaz je fleksibilnosti i kvaliteta ova dva proizvoda i dobar znak da ostvarujemo ovu našu viziju.“

European Consumer DSLR Camera 2014-2015: Canon 1200D

Opisujući Canon EOS 1200D, EISA panel kaže: „Ovaj kompaktni, lagani fotoaparat koji predstavlja ulazni model ovog tržišnog segmenta, namenjen je onima koji tek ulaze u svet fotografije, ali i iskusnim korisnicima koji traže povoljan uređaj. Njegov APS-C CMOS senzor rezolucije 18 megapiksela u kombinaciji sa procesorom DIGIC 4 daje fotografije visokog kvaliteta sa dobrim dinamičkim rasponom i niskim nivoom šuma, do ISO 1600 i većih vrednosti. Zasebna aplikacija za pametne telefone, EOS Companion, pomaže novim korisnicima da svoj novi fotoaparat iskoriste na najbolji način, a sa dodatnim funkcijama kao što su LCD ekran sa 460 000 piksela, dvoslojni merni senzor sa 63 zone, ispravka položaja objektiva u aparatu i niz kreativnih filtara, Canon EOS 1200D nudi izuzetnu vrednost za uloženi novac.“

European Lifestyle Camcorder 2014-2015: Canon LEGRIA mini X

Opisujući video-kameru Canon LEGRIA mini X, EISA panel kaže: “Druga generacija ove malene kamere podiže Canonov inovativni koncept na još viši nivo. LEGRIA mini X nudi višestruke prednosti, sa rotirajućim ekranom osetljivim na dodir idealnim za snimanje video „selfija“, podesivim podnožjem koje omogućava da se kamera postavi na bilo koju površinu i ultraširokougaonim objektivom od 170 stepeni za beleženje akcije u celini. Full HD videozapisi (rezolucije 25p ili 50i) snimljeni Canonovim objektivom osetljivosti F/2.8 tipa 1/2.3 i CMSO senzorom sa 12,8-megapiksela sa podrškom za MP4 i AVCHD, zajedno sa nekompresovanim stereo LPCM zvukom iz ugrađenog mikrofona. Bogate mogućnosti povezivanja uključuju 3,5-milimetarski priključak za spoljašnji mikrofon, terminal za slušalice, mini HDMI i mini USB i Wi-Fi omogućavajući jednostavan prenos datoteka. Zahvaljujući ugrađenim Wi-Fi, kamerom LEGRIA mini X može se upravljati bežično sa bilo kog pametnog uređaja. Zaista fleksibilan, ovaj uređaj je savršen partner za vaše svakodnevne pustolovine.”

Leave a Reply