Hardware

CeBit 2012: Verbatim predstavlja nova rešenja za čuvanje podataka i nove LED proizvode za rasvetu

Verbatim će predstaviti svoj portfolio novih proizvoda za 2012. na sajmu CeBIT u Hanoveru u Nemačkoj, od 6 do 10. marta, na prostoru Planet Reseller, u paviljonu 14/15, na štandu H33. Kompanija će prikazati nove SATA-III SSD uređaje zajedno sa nekoliko novodizajniranih USB uređaja i širokim rasponom LED sijalica. Posebna poslastica će biti premijera Verbatimovog novog koncepta prenosnih hard diskova koji koriste sistem Universal Storage Module (USM).

Universal Storage Module (USM)

Verbatimov novi hard disk koji podržava USM nudi korisnicima poptuno fleksibilno i nadogradivo rešenje za skladištenje podataka, budući da se na računar može spojiti preko kabla za različite interfejse ili direktno korišćenjem sistema SATA. Disk se može sa drugim uređajima povezati na isti način kao i bilo koji drugi disk, korišćenjem USB 3.0, FireWire ili Thunderbolt™ kabla koji se spaja direktno u uređaj.

Međutim, velika dodatna prednost USM hard diska je da se može staviti direktno u televizore, igračke konzole, STB-ove, desktop i notebook računare i sve druge uređaje koji su opremljeni USM priključkom. Budući da se u osnovi radi o povezivanju SATA interfejsa na SATA interfejs, transfer podataka je neverovatno brz. USM je otvoreni standard čije specifikacije je razvilo drugo udruženje Serial ATA International Organization (SATA-IO), neprofitni industrijski konzorcijum, u saradnji sa gotovo 200 vodećih tehnoloških kompanija. “U skorijoj budućnosti sve više i više proizvođača potrošačke elektronike ugrađivaće USM slotove u svoje uređaje, zahvaljujući čemu će USM postati novi standard za medije,” objašnjava Rüdiger Theobald, Marketing Director u kompaniji Verbatim EUMEA.

Novi SATA-III SSD uređaji

U 2012. Verbatim će se sve više fokusirati na SSD uređaje. “Očekujemo da će ionako visoka potražnja za SSD-ovima kontinuirano rasti u 2012.”, kaže Rüdiger Theobald. SSD uređaji koriste poluprovodničke flash memorijske čipove za skladištenje podataka i nemaju pokretnih delova, što ih čini mehanički vrlo stabilnima, ne proizvode buku i troše vrlo malo energije. Novi SATA-III SSD uređaji u potpunosti iskorišćavaju prednosti i propusnost SATA-III interfejsa i nude izuzetno visoke brzine prenosa podataka do 550 MB/s kod čitanja i do 510 MB/s kod zapisivanja podataka, brže pokretanje sistema i poboljšani odziv. Opremljeni vrhunskim kontrolerom SandForce 2281, SSD-ovi dolaze u kapacitetima od 120 GB ili 240 GB i dostupni su već sad.

Nove USB memorije: brze, lepe i praktične

Verbatim takođe predstavlja niz novih USB memorija: Store ‘n’ Go V3 USB 3.0 Drive koristi interfejs USB 3.0 za izuzetno brz prenos podataka. Klizni mehanizam štiti konektor na uređaju. Store ‘n’ Go V3 USB 3.0 Drive dolazi u širokom rasponu boja kao i u kapacitetima do 64 GB.

Novi Store ‘n’ Go Micro USB Drive+ je praktična mala USB memorija opremljena gumenim poklopcem koji štiti konektor od oštećenja. Takođe, opremljena je velikim prstenom koji korisniku omogućava da je jednostavno obesi na privezak za ključeve.

Popularne USB memorije Store ‘n’ Go Micro USB Drive dobiće novi izgled sa dizajnom koji omogućava da se lakše drže i sa velikom vezicom za praktično prenošenje.

Store ‘n’ Go Micro USB Drive+ i novi Store ‘n’ Go Micro USB Drive dolaze sa USB 2.0 interfejsom i dostupni su u velikom broju boja, u kapacitetima do 32 GB.

LED proizvodi: Efikasna i štedljiva rasveta za domove i prodavnice


Širok raspon Vermatimovih LED sijalica proširen je usmerenim i neusmerenim modelima.

Sijalica Classic A sa CTA funkcijom za prigušivanje daje toplo jarko svetlo, a kad je u potpunosti prigušena, svetlosni tonovi postaju mekši i umirujući.

Nasuprot njoj, dve nove promenjive halogene sijalice sijaju žarko i savršeno se uklapaju u različite primene u domovima, prodavnicama ili u hotelima i restoranima, gdje god je potrebno stvoriti svetlosne akcente. Nove sijalice PAR16 GU10 sa 230 lumena i MR16 GU5.3 sa 470 lumena i snagom 7 vata nude odličnu efikasnost od 64 lumena po vatu.

Leave a Reply