Hardware · PC računari

CentricStor rešenja za virtuelizaciju skladištenja podataka na trakama

Fujitsu Siemens Computers nudi ekonomično rešenje za brz bekap podataka na diskovima, sa izuzetno kratkim vremenom vraćanja

Na juče otvorenom sajmu „Storage Networking World Europe” u Frankfurtu kompanija Fujitsu Siemens Computers predstavlja nova izdanja svog popularnog rešenja za virtuelizaciju skladištenja podataka na magnetnim trakama – „CentricStor Virtual Tape Disk Library” (skr. VT DL) – koja omogućavaju brz i pristupačan bekap podataka na bibliotekama tvrdih diskova.

Dva nova izdanja rešenja bazirana su na jedinstvenom konceptu dvostrukog odredišta podataka (dual-target) iz verzije „4.0” CentricStor VT rešenja, ali su koncipirana i isporučuju se kao čisto disk-biblioteke za bekap podataka sa diska na disk.

To znači da sada i korisnici koji inicijalno ne žele da svoju zaštitu podataka baziraju isključivo na sistemima za skladištenje na fizičkim magnetnim trkama, mogu takođe da koriste sve prednosti napredne CentricStor tehnologije virtuelizacije i sa tvrdim diskovima, kao i da naknadno kombinuju ova dva sistema.

Nova izdanja sa oznakama CentricStor VTA 500 DL i CentricStor VTA 1500 DL, već su dostupna na tržištu preko ovlašćenih partnera kompanije.

Inteligentna zaštita podataka

Nova „CentricStor VT DL” izdanja su zasnovana na dokazanoj CentricStor tehnologiji virtuelnih traka koja donosi kompanijama značajne prednosti, poput brzog i jednostavnog kreiranja rezervnih kopija i vraćanja podataka.

Ova rešenja pogodna su za sve otvorene sisteme, sertifikovana za vodeće „bekap” aplikacije i mogu jednostavno da se integrišu u postojeće IT strukture. Model CentricStor VTA 500 DL ima kapacitet skladištenja do 72 TB , dok model CentricStor VTA 1500 DL može da pohrani do 576 TB podataka, a tehnologije komprimovanja podataka omogućavaju da se ovi skladišni kapaciteti iskoriste još dodatno efikasnije.

Redundantne komponente obezbeđuju visoku dostupnost ovih sistema. Pored postojećih uobičajenih usluga održavanja, Fujitsu Siemens Computers ovde nudi i napredne usluge poput neprestanog nadgledanja i provera „vitalnosti” sistema kako bi dodatno povećala dostupnost rešenja u eksploataciji.

Virtualne trake bez granica

U slučaju ponestajanja kapaciteta tvrdih diskova omogućeno je konfigurisanje dugoročnog arhiviranja i prebacivanje rezervne kopije podataka na magnetnu traku, kako bi se obezbedilo dodatno osiguranje. Nove verzije CentricStor rešenja su fleksibilne i mogu da se nadograde prema promenljivim zahtevima korisnika.

Kako bi se uspešno odgovorilo rastućim količinama podataka kapacitet tvrdih diskova ovih rešenja je izuzetno skalabilan. Ovde je, kao opcionu nadgradnju, u sistem kreiranja rezervnih kopija moguće integrisati štedljiv i ekonomičan sistem skladištenja na trakama. U krajnjoj instanci, korisnici mogu da prošire nova „CentricStor VT DL” izdanja kako bi stvorili optimalno okruženje „disk-na-disk-na-traku”.

Suštinska opcija virtuelizacije objedinjuje prednosti korišćenja diskova i traka u jednom rešenju, koje istovremeno omogućava i da se trakama, kao fizičkim medijima, upravlja potpuno nezavisno.

Leave a Reply