Samsung-3D_45-mm-objektiv
Hardware

Četiri TIPA nagrade za Samsung uređaje

Urednici, predstavnici 25 evropskih fotografskih časopisa, dodelili su četiri prestižne nagrade Technical Image Press Association (TIPA), ocenivši Samsungove proizvode najboljima u kategoriji „Best CSC Advanced“, „Best Mobile Imaging Device“, „Best Imaging Inovation“ i „Best Photo TV“. Ovo je prvi put da su Samsungovi uređaji za digitalnu fotografiju osvojili čak tri TIPA nagrade.

Najboljim uređajem u „Best CSC Advanced“ kategoriji proglašen je Samsungov pametni fotoaparat NX300, što ga smešta na vrh lestvice kompaktnih sistem fotoaparata trenutno dostupnih na tržištu. NX300 u odnosu na konkurenciju ističe potpuno nov senzor rezolucije 20,3 megapiksela sa APS-C CMOS tehnologijom, koji korisnicima omogućuje snimanje oštrih i jasnih fotografija živopisnih boja u svim svetlosnim uslovima.

Samsung-3D_45-mm-objektiv

Snimanje izbalansiranih fotografija čak i u najtamnijim uslovima omogućeno je ISO rasponom od 100 do čak 25600, dok potpuno novi sistem hibridnog automatskog fokusa omogućava brzu i tačnu detekciju faze i kontrasta. Opremljen Wi-Fi modulom, fotoaparat omogućava korisnicima deljenje fotografija u trenutku.

Samsung GALAXY Camera osvojila je nagradu „Best Mobile Imaging Device“, zbog, prema rečima TIPA žirija, „redefinisanja žanra povezanog fotoaparata“. Kao prvi 3G fotoaparat sa sistemom Android na svetu, GALAXY Camera objedinjuje profesionalni kvalitet vrhunskog fotoaparata i slobodu 3G/4G i Wi-Fi povezivosti čime korisnicima omogućava deljenje visokokvalitetnih fotografija sa prijateljima i porodicom. Jednom zabeležene fotografije korisnici mogu jednostavno pregledati i urediti pregledom na HD Super Clear ekranu  dijagonale 4,8 inča.

Prvi 3D objektiv na svetu za potrošačke fotoaparate, Samsung 45 mm f/1,8 (2D/3D), okitio se nagradom „Best Mobile Imaging Innovation“. Korisnicima omogućava snimanje fotografija i 1080p (Full HD) video zapisa u 3D načinu rada te izbor snimanja 2D ili 3D fotografija bez menjanja objektiva, jednostavnim uključivanjem 3D postavke.

Vodeći se proizvođač digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije smestio u sam vrh i nagradom „Best Photo TV“ koju je osvojio Smart LED 2D/3D TV prijemnik F8000, budući da „menja način na koji korisnici gledaju fotografije na televizoru što omogućava interakciju sa fotografijama i njihovo deljenje na društvenim mrežama, rad sa aplikacijama i korišćenje televizora kao huba za fotografije sa brojnim uređajima“, naglasio je žiri TIPA.

Leave a Reply