Hardware

Chieftec APS-750CB – napajanje za zahtevnije korisnike

Kompanija Chieftec većgodinama važi za jednog od najvećih proizvođača kućišta i napajanja na svetu i u svojoj ponudi ima rešenja osmišljena za potrebe najrazličitijih potrošačkih grupa.

Ipak, poslednjih nekoliko godina Chieftec nešto veću pažnju posvećuje gejming populaciji i zahtevnijim korisnicima i upravo zbog njih je kreirao novu APS familiju napajanja koja se od sličnih rešenja na tržištu izdvaja po visokom stepenu izdržljivosti i kvalitetnijoj izradi. U okviru pomenute nalazi se i model APS-750CB sa kojim smo mi imali priliku da se bolje upoznamo i koji vam u nastavku ovog teksta detaljnije predstavljamo.

Chieftec APS-750CB napajanje

Iz samog naziva napajanja nije teško zaključiti da isto operiše izlaznom snagom od 750W što je i najzahtevnijim korisnicima dovoljno za pouzdano i komforno obavljanje poslova. Sa druge strane ono što APS-750CB napajanje čini zaista posebnim jeste visok stepen energetske efikasnosti, kao i skup najnovijih tehnologija za zaštitu od strojnih udara i uticaja različitih spoljnih faktora. Ovo napajanje je bazirano na najsavremenijoj elektronici i prigušnicama poslednje generacije, a hladi se posebno osmišljenim rashladnim sistemom koji je “Silent” tipa.

Poput većine naprednih Chieftec-ovih napajanja i model APS-750CB koristi takozvani modularni sistem kablova, što jednostavnije rečeno znači da se iz samog napajanja iniciraju samo oni kablovi koji su neophodni za pravilan rad ugrađenih komponenti tj. napajanje odabranog hardvera. Na ovaj način izbegava se pojava šume kablova u kućištu i omogućava bolje cirkulisanje vazduha oko vitalnih komponenti što sa sobom povlači stabilniji i pouzdaniji rad, kao i postizanje maksimalnih radnih karakteristika.

Chieftec kod APS-750CB napajanja ističe i njegovo lako montiranje u sve vrste kućišta ATX formata, kao i relativno male zahteve za održavanjem ozbirom da su sve elektronske komponente napajanja maksimalno izolovane od dejstva prašine i spoljnih faktora. U poređenju sa konkurentskim rešenjima cena mu jeste nešto viša, međutim realno gledano zbog svega što nudi korisniku potpuno je opravdana.

Cena (sa PDV-om): 15.545,00 dinara

One thought on “Chieftec APS-750CB – napajanje za zahtevnije korisnike

Leave a Reply