Hardware

Chieftec GPM-850C Navitas napajanje

Nova Navitas familija Chieftec-ovih napajanja jedna je od najboljih na tržištu i dizajnirana je specijalno za naprednije korisnike, gejmere i entuzijaste koji traže visoke radne performsne i maksimalnu stabilnost. Pomenutu krasi kako izbor trenutno najboljih elektronskih komponenti, tako i vrhunska izrada zbog čega je ova serija u više navrata za poslednjih nekoliko meseci osvaja najprestižnije svetske nagrade.

U okviru Navitas familije nalaze se rešenja izlazne snage od 650W do 1250W i sva se većmogu kupiti kod nas. Ipak, njihove cene (obzirom na performanse koje nude) nisu bašpreviše skromne, međutim model snage od 850W deluje kao trenutno najbolja kupovima. Mi smo imali prilike da se družimo sa njim i evo šta možete da očekujete od njega.

 

Chieftec GPM-850C_2

GPM-850C Navitas predstavlja jedno od najpoželjnijih napajanja u svojoj klasi i kao i ostali Navitas predstavnici i ovaj model je napravljen od najkvalitetnijih materijala i opremljen je najboljom mogućom elektronikom. Poseduje i vrhunski rashladni sistem “Silent” tipa, kao i prigušnice najnovije generacije sa kojima je u stanju da izdrži i najveće strujne udare, tj. velike naponske varijacije u mreži. Pored svega GPM-850C Navitas napajanje integriše i skup najnovijih tehnoloških rešenja (UVP, OVP, SCP, OPP, OCP, OTP, AFC…) za pouzdaniji i sigurniji rad desktop računara.

GPM-850C Navitas napajanje je (očekivano) izvedeno u PS II formatu i modularnog je tipa što znači da korisnik može da koristi (inicira) samo one kablove koji su mu neophodni za rad komponenti izbegavajući na taj način pojavu šume kablova unutar kućišta. Zahvaljujući tome dobija se mogućnost nesmetane cirkulacije vazduha zbog čega komponente bolje i efikasnije rade, ali i imaju duži životni vek. Velika prednost ovog napajanja je i što nije zahtevno po pitanju održavanja (elektronika je profi zaštićena od uticaja prašine i svih spoljnih faktora), kao i što se u paketu isporučuje sa svim neophodnim elementima za pravilnu montažu. Cena mu jeste visoka, ali realno gledano u svojoj klasi nema konkurenciju.

Cena (sa PDV-om): 19.670,00 dinara

Leave a Reply