Hardware · TV-Monitori

Compro VideoMate S350 satelitski digitalni TV i radio tjuner

VideoMate S350 je satelitski digitalni TV i radio tjuner sa Philipsovim 9-bitnim ADC čipom koji ima hardversku kompresiju videa u MPEG-2 formatu. Kartica omogućava prijem digitalnog videa HDTV kvaliteta (DVB-S). Velika prednost modela S350 je to što je zahvaljujući hardverskom ubrzanju MPEG-2 kompresije, olakšano direktno snimanje na disk TV programa. Takođe, S350 ima jednu mogućnost jedinstvenu za Compro – uključivanje računara iz stanja S5 zarad zakazanog snimanja programa. Drugim rečima, ovaj model je idealan ako želite da sačuvate vaše slobodno vreme tako što ćete programirati snimanje TV programa koji vas zanima, a onda emisije ili epizode vaše omiljene serije gledati kada to vama odgovara, uživajući u prednosti premotavanja reklamnih segmenata kojima su krcati javni TV programi. Tek sa ovim naprednim modelom ćete moći da u potpunosti iskusite doživljaj vašeg ličnog video rikordera (PVR).
Osim toga S350 prima i reprodukuje digitalni radio program preko satelita i omogućava snimanje radio programa na PC-u.

Štampana ploča ove kartice je za razliku od drugih modela, pune visine, a povezuje se preko PCI magistrale. Kartica ima dva konektora F tipa tako da se signal sa nje može dalje proslediti do nekog drugog satelitskog prijemnika. Prisutan je i stereo ulaz za zvuk, koji se preko softvera kartice može snimati i miksovati sa zvukom koji dolazi preko satelita.

Softver ove kartice podržava opcije slika u slici, video desktop, surfovanje kanalima, timeshifting, programiranje snimanja…

VideoMate S350 se dobija sa drajverima za Vistu, kako za 32-bitne, tako i za 64-bitne verzije Viste.
Osim redovnog softvera dobija se aplikacija ComproDVD 2 i Ulead PhotoExplorer 8.5 SE.

Leave a Reply