Gadgets · Hardware

Crypton GPS Navigator sa detaljnom mapom Srbije

Kompanija ComTrade je nakon nedavnog predstavljanja sopstvenog brenda Crypton i ponude prvih proizvoda (LCD televizori) iz portfelja ovog brenda, tržištu ponudila i prvi GPS navigacioni uređaj Crypton GPS baziran na iGO softveru. Sa ovaim GPS uređajem koji poseduje velikim ekran dijagonale 3,5 inča osetiljivim na dodir, dolaze Crypton GPS kako Evrope, tako i Srbije.

Svi veći gradovi su urađeni u saradnji sa kompanijom Contrast koja već godinama pravi vrlo popularni Plan Plus softver tako da su mape zaista na najvišem nivou, i što je jako bitno vrlo ažurne sa ucrtanim svim novim saobraćajnicama.

Uređaj vam dozvoljava da odabirom adrese ili prostim pritiskom prstom na lokaciju odredite destinaciju, a onda se u potpunosti možete osloniti na Crypton-a da proračuna najbližu putanju. Kalkulacija rute je vrlo brza, a same maršute precizne i logične, tako da ćete već par sekundi posle određivanja destinacije dobijati na ekranu informacije kuda se treba kretati, a po želji možete uključiti i opciju da vas prijatni ženski glas obaveštava o pravcu.

Zanimljivo je da su mape toliko detaljne da su ucrtane i sitnice kao što su kružni tokovi, kao i da softver daje instrukcije na kom izlazu sa kružnog toka se treba isključiti kako biste pratili rutu, ali i da ima informacije o tome koliko je ograničenje brzine na pojedinim saobraćajnicama, pa će vaša trenutna brzina biti ispisana crvenim slovima ukoliko ste prekoračili ograničenje.

Ukoliko pak promašite skretanje ili napravite neki pogrešan korak koji ne prati zadatu rutu, Crypton u roku od samo nekoliko sekundi primećuje grešku i kalkuliše novu rutu, tako da vam se ne može desiti da morate sami da razmišljate kako da se vratite na pravi put. Sam uređaj je vrlo intuitivan za korišćenje tako da ćete se verovatno lako snaći čak i bez detaljnijeg proučavanja korisničkog uputstva. Softver sa mapama se redovno ažurira, tako da ćete uskoro i sa Interneta u svakom momentu moći da skinete najnovije verzije mapa.

Crypton GPS uređaj donosi potpuni komfor jednog vrlo kvalitetnog sistema za navigaciju, a pri tome je njegova cena i više nego pristupačna.

 

 • Portable All-in-One Crypton navigacioni sistem
 • 3.5″ TFT LCD ekran osetljiv na dodir
 • Integrisan SiRF Star III GPS chipset
 • aktivna high sensitivity GPS antena
 • punjiva Li-Polymer baterija kapciteta 1250 mAh
 • 32-bit CPU procesor za brzu kalkulaciju ruta
 • Proširena mapa Istočne Evrope na 512 GB SDkartici (Albania,Belarus,BosniaHrz,Bulgaria,Croatia,CzechRep, Estonia,Makedonia,Greece,Hungary,Latvia,Lithuania, Moldova,Montenegro,Poland,Romania, Serbia, Slovakia,Slovenia,Turkey,Ukraine)

Cena ovog GPS uređaja u maloprodaji je 16.000 dinara. Više informacija o proizvodima potošačke elektronike brenda CRYPTON, možete dobiti pozivom broja Call centra: 011/201-5678

4 thoughts on “Crypton GPS Navigator sa detaljnom mapom Srbije

 1. goran

  Hocete li biti ljubazni pa mi poslati vas MAIL ili sait gde bih mogao da vam pisem i pitam za neke savete srdacan pozdrav

 2. Zoran

  Detaljne mape! Probajte da odete u Bosnu katastrofa, napr. do Jahorine. Da neznam put verovatno bi olupao uredjaj nekom od prodavaca u CT kompjuteru. Ni sa centralnom srbijom narocito po selendrama nije sjajna situacija. Drajver za vezu sa kompjuterom? sta kako gde. Uredjaj radi bolje ako vam u uredjaj ugrade najnovije mape ali vam kazu neradi sa novim iGO 8.0 softvarom. Predpostavljam da softver nije bas sjajan a mape su tek za razmatranje. Posedujem model 1000 i do Pala u Bosni bi po uredjaju dosao nikad. U Zagrebu se gubio ali me je odveo do ulice i trazenog broja. Mislim da firme koje rade ulice nerade u nasem slucaju (srbije) dobro. Za ostalo prosudite sami.
  Zoran

 3. Srdjan

  I ja imami uređaj Crypton 2000. Mislim da nije loš. Kada sam ga kupovao krajem prošle godine, prodavac mi je rekao da imam godinu dana pravo na besplatan update mapa. Može li neko da mi kaže gde i kako se to radi? Unapred zahvalan

Leave a Reply