Hardware

Crytek usvojio AMD-ov Mantle API

AMD je ove nedelje objavio da su Crytek i AMD ušli u tehnološko partnerstvo koje će dodati prirodnu podršku za Mantle grafički API u CRYENGINE®. CRYENGINE je najnovija iteracije industrijski-vodećeg igračkog endžina koji je pokretao sve Crytek igračke naslove još od 2004.

AMD-ov Mantle API čini kreiranje igara za PC efikasnijim nego ikad. Lansiran u septembru 2013, Mantle omogućava pojednostavljenu komunikaciju između igračevog CPU-a i GPU-a. Ublažavanjem uskog grla komunikacije i efikasnijim korišćenjem postojećeg PC hardvera, Mantle pomaže u unapređivanju ukupnih igračkih performansi.

amd-radeon

“AMD je oduševljen što donosi podršku za Mantel ogromnom broju igrača i proizvođača igara koji koriste Crytek-ov CRYENGINE,” kaže Rič Korpus (Ritche Corpus), direktor ISV alijansi i igranja u AMD-u. “Zajednički, AMD i Crytek utiru put grafičkoj industriji za bolje iskorišćenje igračevih naprednih AMD GPU-ova putem API-a niskog nivo.”

Snažna kombinacija Mantle API-a i CRYENGINE-a pruža dizajnerima igara ubrzan razvoj PC igara i izvlači nenadmašne igračke performanse, ekskluzivno na AMD proizvodima sa Graphics Core Next (GCN) arhitekturom.
“Crytek se ponosi što u CRYENGINE uključuje najnovije i najimpresivnije rendering sposobnosti,” kaže Kevat Jerli (Cevat Yerli), osnivač, CEO i predsednik Crytek-a. “Integracijom novog AMD Mantle API-a, CRYENGINE će dobiti dimenziju pristupa hardveru na niskom nivou, što omogućava izuzetnu efikasnost, performanse i kontrolu hardvera.”

Uključivanje AMD Mantle API-a će sada omogućiti proizvođačima igara koji licenciraju CRYENGINE da spreme njihove studije za budućnost koja je sve više fokusirana na viziji pristupa niskom nivou čiji je AMD pionir.

Leave a Reply