Hardware

D-link DCS-5615 najmanja pan & tilt dome kamera za diskretno praćenje

Da bi se zadovoljila velika potražnja video nadzora na svetskom tržištu, očekujući dvocifren procentualni rast u 2014. god. D-Link je proširio svoj portfolio video nadzora sa najmanjom pan & tilt dome kamerom do danas.

 

Dodatak u vidu Full HD Pan & Tilt Dome Network Camera (DCS-5615) pojačava D-Link-ovu posvećenost brzom, rastućem tržištu dajući preduzećima izbor za širok spektar opcija video nadzora, za skoro svaku potrebu bezbednosti.

 

Trend u najnovijem ‘Trends for 2014 – Video Surveillance Trends for the Year Ahead‘ (Trendovi za 2014 –Video nadzor trendovi za narednu godinu’) dokumentu (White paper) iz IHS Technology ukazuje da će nedavni razvoj u Power over Ethernet (PoE) proizvodima učiniti video nadzor mnogo više održivom opcijom za menadžere bezbednosti u 2014.

Podržano na D-Link-ovoj pan & tilt dome kameri, PoE eliminiše potrebu za posebnim napajanjem, tako da može biti raspoređena na mestima gde gde nedostaju lako dostupne zidne utičnice ili teško dostupne zone. Zajedno sa svojom ultra kompaktnom dimenzijom – dužine prosečne veličine kompjuterskog miša, čini kameru lakom za instaliranje, kao i očiglednim izborom za preduzeća koja žele diskretno rešenje video nadzora.

D-Link DCS-5615

“Sve više se vlasnici preduzeća opredeljuju za video nadzor, jer shvataju da je to lak i pristupačan način obezbeđivanja svojih prostorija. Povećana potražnja i dodavanje Full HD Pan & Tilt Dome mrežne kamere na našširok asortiman, odražava se na našu trajnu posvećenost da obezbedimo elemente sigurnosti za biznis kroz naše dostupne i cenovno prihvatljive kamere bez obzira gde je bezbednost potrebna”, rekao je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer D-Link Adria. “Preduzeća koja zahtevaju neupadljiva rešenja nadzora koja su laka za instalaciju i koja daju jasnu i detaljnu sliku velikih područja će prepoznati našu novu pan & tilt dome kameru kao savršen izbor.”

 

Prema IHS izveštaju, postoji velika potražnja za video nadzorom koji koristi jednu kameru za praćenje velike površine. Sa njenom 360 stepeni širokom ”pan”funkcijom (pogleda), to je najlakše izvodljivo sa pan & tilt dome kamerom. Pored toga, njegov 16x digitalni zum omogućava preduzećima da se fokusiraju na ciljno područje ili objekat i vide mnogo više detalja nego što je to moguće sa normalnim gledanjem.

 

Senzor od dva megapixela omogućava korisnicima da snime snimke u rezoluciji visokog kvaliteta, čak do Full HD 1080p, kao garanciju da će biti zabeleženi jasni i detaljni snimci. U slučaju kriminalne aktivnosti, ovo će pomoći policiji u identifikovanju i analizi potencijalnog video dokaza.

 

U slučaju neočekivanog kretanja u poslovnim prostorijama, počeće video snimanje. Ugrađeni MicroSD slot za kartice omogućava da kamera i dalje snima i čuva snimke, i u slučaju prekida/ometanja mreže. Detekcija sabotaže je jošjedna pogodna karakteristika aktivirana defokusiranjem i preusmeravanjem kamere. Opcioni sistem obaveštenja email-om počinje da radi detekcijom pokreta ili sabotaže što znači da korisnici mogu da reaguju blagovremeno, dajući im kontrolu.

Leave a Reply