Hardware

Dell nudi unapređenu zaštitu i sigurnost podataka

Kompanija Dell predstavila je nova bezbednosna rešenja koja su dizajnirana da obezbede veću sigurnost organizacija i zaštitu poverljivih baza podataka, sa unapređenim rešenjima blokade svih vrsta pretnji. Osluškujući očekivanja korisnika o neophodnosti dostupnosti podataka uvek i svuda i održavanja produktivnosti poslovanja Dell je najavio nove linije najsigurnijih komercijalnih računara, sa Hardware Crypto Accelerator dodatkom, koji poseduju najbolji svetski sertifikat FIPS-140 trećeg nivoa, kao i unapređene dodatke za uređaje sa Dell Data Protection|Cloud Edition i Dropbox.

 dell-inspiron-z15

Potrošačisu u velikom broju slali zahteve za pronalaženje jedinstvenog rešenja za zaštitu njihovih uređaja. Sigurnost više nije samo briga velikih preduzeća, već su sada i mala i srednja preduzeća stavila značajan fokus na bezbednost infrastrukture. Zato je Dell omogućio svojim korisnicima besprekorni sigurnosni paket sa raznim nivoima čuvanja podataka, punu enkripciju diska, kao i naprednu proveru autentičnosti koja pruža proaktivnu zaštitu protiv dnevnih pretnji u vidu virusa. To je pravo rešenje i bez premca u poređenju sa konkurencijom“, izjavio je Brett Hansen izvršni direktor Sektora za razvoj Dell softverskih rešenja za krajnje korisnike.

 

Dell i DropBox su izuzetno posvećeni kreiranju kompaktne ponude za potrošače koja bi obezbedila jednostavno i bezbedno rešenje za što efikasnije obavljanje poslova.

dell

Nova verzija Dell Data Protection/Hardver Crypto Accelerator dodatka, pruža korisnicima funkcionalnost za kompleksne poslovne zahteve bez narušavanja performansi sistema. Neke od karakteristika novog modela su:

 

  • Razdvajanje privatnih i poslovnih podataka –  Dell Data Protection|Cloud Edition, sada omogućava klijentima da istovremeno koriste poslovni i privatni profil u okviru jedne Dropbox aplikacije. DDP|CE rešenje sadaskladišti i upravlja poslovnim podacima istovremeno, neometajući produktivnost rada i šifruje samo poslovne podatke, a ne i lične datoteke. Takođe omogućena je i edukacija korisnika o odgovarajućim bezbednosnim merama, prikazivanjem automatskog upozorenja u momentu kada se korporativni podaci prebace u ličnu datoteku.
  • Jednostavan, bezbedan, dostupan i u pokretu – integracija Dell Data Protection|Cloud Edition rešenjaće sada omogućiti Dropbox korisnicima da koriste popularnu opciju deljenja uz samo jedan klik. Takođe, zaposleni će biti u mogućnosti da otvore šifrovane datoteke preko Dropbox aplikacije kako na Android, tako i na IOS uređajima.
  • Daljinsko brisanje – Pored korišćenja Dropbox-a preko poslovnog profila administratora, uz pomoć DDP|CE rešenja kupci će moći da u potpunosti obrišu podatke iz centralizovanog sistema.

 

Elegantan OptiPlex 9030 All-in-One, najsigurniji računar u industriji, pruža sveobuhvatnu enkripciju, naprednu identifikaciju i dodatni sloj zaštite podataka sa sigurnim skladištenjem podataka preko sistema – Trusted Platform Module (TPM). Dodatna sigurnost je obezbeđena kreiranjem posebnog slota za zaključavanje, koji se sastoji od port poklopca i šasije koja signalizira strani upad.

 

Pored toga, za korisnike i kupce koji se odluče da osiguraju svoje podatke,  Dell nudi mogućnost izbora  izgleda monitora. Serija monitoraDell Vise 5000 All-in-One thin client, 7000 series quad-display thin client i Xenith 3 zero client, kreirana je u cilju pružanja vrhunske bezbednosti i pouzdanosti. Dell je najavio svoje prve unapređene izmene uređaja za bezbedno skladištenje i bolje funkcionisanje uz Wyse Cloud Connect sistem, koji omogućava sigurnost i bolje upravljanje na nivou preduzeća, uz podršku mnogo većeg kapaciteta od USB stika. Ove izmene nude kompanijama poboljšanu mobilnost i produktivnost korisnika bez žrtvovanja IT kontrole i upravljanja.

 

Dell Hardware Crypto Accelerator je dostigao najveći nivo FIPS standarda za enkriptovanje diska. FIPS standard je razvijen od strane Vlade Sjedinjenih Američkih država, zadužene za validaciju, evaluaciju i bezbednost softvera i hardvera. Nivo 3 omogućuje kompanijama otkrivanje i automatsko otklanjanje virusa. Dell je jedini proizvođač koji je dostigao ovaj nivo sertifikacije za komercijalno dostupna rešenja za šifrovanje sistema diska.

 

Dell Data Protection/Hardver Crypto Acceleratorpretvara hard diskove Precision stanica, Dell Latitude notebook i OptiPlex desktop računara u brze (tri gigabajta u sekundi), samo-kriptovane i otporne na kvar uređaje. Dok HCA potpuno eliminiše potrebu za kupovinom odvojenih samo-kriptovanih diskova (SED), takođe efikasno radi bez remećenja performansi sistema ili ometanja postojećih IT procesa.

Leave a Reply