Hardware

Dell predstavio najnapredniji portfolio server uređaja

Novi Dell portfolio uključuje prvi hibridni server za skladištenje, koji koristi flash drive od 1,8 inča i SATA drive od 3,5 inča .

Kompanija Dell danas je predstavila svoj najnapredniji portfolio PowerEdge servera, dizajniran da pomogne korisnicima širom sveta da pristupe i optimizuju spektar aplikacija i poslovne zahteve. Dell PowerEdge server portfolio trinaeste generacije je inspirisan potrebama potrošača i poseduje inženjering za optimizovanje performansi preduzeća.

 

Novi Dell PowerEdge portfolio uključuje PowerEdge R730xd, R730 i R630 rack servere, M630 blade i T630 tower server, koji poseduju najnoviji Intel® Xeon® procesor E5-2600 v3. U kombinaciji sa Dell sveobuhvatnim portfoliom koji sadrži rešenja za infrastrukture preduzeća, softver i usluge, novi PowerEdge server omogućava veći nivo operativne efikasnosti i fleksibilnosti čak i za najzahtevnije aplikacije i okruženja.

13G serveri

Novi PowerEdge serveri su dizajnirani da podrže moderne tehnologije skladištenja, koje korisnicima omogućavaju da ubrzaju aplikacije približavanjem:

  • Sa isplativim SATA flash drive ulazom od 1.8 inča, Dell PowerEdge R630 omogućava korisnicima 2,4 puta više izlaznih i ulaznih operacija u sekundi, u istom prostoru kao SSD od 2,5 inča.
  • PowerEdge 4730xd omogućava 100TB prostora za skladištenje i obavljanje poslova kao što je Microsoft Exchange. Uz to PowerEdge 4730xd nudi 50 odsto više prostora u sandučetu nego serveri prošlih generacija.

 

Dell je takođe predstavio i Dell Storage MD1400 i MD1420, direktno povezane ponude za skladištenje, specijalno projektovane za nove PowerEdge servere.

 

Unapređene sposobnosti Dell menadžment sistema, koje se nalaze u novim PowerEdge serverima orijentisane su ka prioritetima kupaca i poseduju veće nivoe automatizacije. Pored toga dozvoljavaju administratorima da prate i popravljaju situacije u centru podataka preko bilo kog mobilnog uređaja i bilo gde na svetu. OpenManage portfolio za menadžment sistema  omogućava:

  • Poboljšan menadžment servera:  Dell predstavlja iDRAC Quick Sync, koji  prvi u industriji koristi NFC i omogućava korisnicima radnu mobilnost, zahtevajući 84 odsto manje vremena za prikupljanje inventara.

 

 

  • Novi nivo automatizacije:  administratori mogu da sačuvaju vreme i steknu efikasnost sa zero –touch automatizovanim funkcijama za menadžment, kao što su skladištenje, pristupanje i raspoređivanje profila za podešavanje servera ili firmware ažuriranja  iz centralnog skladišta.

 


Ojačavanje zadataka za bilo koju skalu: novi PowerEdge serveri nude fleksibilne platforme i inovativne arhitekture koje omogućavaju korisnicima da podese sisteme na osnovu unikatnih aplikacija i zahteva zadataka.   

Leave a Reply