Hardware

Dell predstavio rešenja za skladištenje podataka bazirane na fleš matricama

Nove OpenManage funkcije pomažu korisnicima da smanje utrošak vremena za sistemsku konfiguraciju do 90 odsto.

Kompanija Dell predstavila je novu tehnologiju koja će pomoći korisnicima da unaprede sisteme za skladištenje podataka i modernizuju kampus mreže, dok će istovremeno povećati IT performanse i zahteve za pristup mreži. Nova Dell EqualLogic rešenja objedinjuju visoke performanse, brži bežični prenos podataka i pojednostavljena kampus mrežna prebacivanja. Na ovaj način, korisnici su u mogućnosti da kreiraju napredne centre za podatke, koji omogućavaju trenutan pristup informacijama bez obzira da li su korisnici u kancelariji ili van nje.

dell

Nova Dell EqualLogic rešenja uključuju PS6210 matrice za skladištenje podataka, koji sada povećavaju mogućnost za proizvodnju fleš drajva po ceni standardnog disk drajva, ali i brže performanse, veću efikasnost i smanjenje troškova. Novi sklop Dell Networking rešenja omogućavaju korisnicima da brže razvijaju kampus mreže i maksimiziraju efikasnost, imajući uvid u mrežnu sredinu sa jedne jedine konzole. Mrežna rešenja takođe štite uređaje i informacije u tački spajanja mrežnog sistema, i mogu smanjiti troškove za više od 50 odsto. Dell je takođe predstavio i nove OpenManage funkcije (New systems management capabilities), među kojima je „pametna“ samokonfiguraciju servera.

 

„Dell nastavlja da bude sve važniji partner za kompanije svih veličina, zahvaljujući pre svega proizvodnji inovativnih uređaja koji pomažu korisnicima da rešavaju probleme na nove načine,” rekao je Marius Haas, CCO i predsednik kompanije Dell Enterprise Solutions. „Naši novi sistemi još više redefinišu poslovanje bazirane na centrima podataka, uz pomoć tehnologije koja omogućava nenadmašnu funkcionalnost i niže troškove.”

 

Nova generacija Dell EqualLogic tehnologije, omogućava korisnicima koji rade u malim sredinama, da se prilagode radu u velikim centrima podataka. Ova jednostavnost i virtuelna podrška, ukorporirani u EqualLogic sistem, glavni je razlog zbog čega je kompanija Dell, prema istraživanju agencije IDC, više od pet godina zadržala mesto tržišnog lidera kada je reč o iSCSI skladištima. Među predstavljenim rešenjima kompanije Dell su:

 

  • Dell EqualLogic PS6210 serija – sa šest modela, uključujući all-flash, hibridne i all-HDD, nove matrice nude povećani protok, do tri puta bolje performanse i četiri puta veću memoriju nego prethodne generacije, sa bržom, još snažnijom kontrolorom skladišta. Prilagodljiva arhitektura pruža mogućnost kompanijama da minimalizuju I/O zagušenja i odgovore na rastuće radne učinke uz pomoć  fleš SAN-sova, koji mogu da postignu više od 1.2 miliona IOPS sa manje od dve milisekunde kašnjenja.

 

  • Dell EqualLogic Array Software 7.0 – Dell nastavlja da pojednostavljuje upravljanje skladištenjem podataka, pospešujući korisničke napore, uz pomoć novih kontrola pristupa i poboljšanih korisničkih interfejsa. Dostupan je, kao svi EqualLogic softveri, bez dodatnih troškova za korisnike sa aktivnim korisničkim ugovorima. Dell čini velike tehnološke tranzicije lakim za usvajanje, nudeći, na primer, novu softversku verziju od 64 bita za nove matrice, koji radi savršeno sa 32-bitnom verzijom za starije matrice.

 

  • Dell EqualLogic SAN Headquarters 3.0 – Dell SAN monitoring softver omogućava podrobno izveštavanje, analizu i snažne performanse, kao i monitoring događaja, preko višestrukih EqualLogic grupa. Novo izdanje uključuje Array Software 7.0 i Dell SupportAssist podršku, koji dopunjuju korisničku podršku opcijama za kreaciju i praćenje slučajeva.

 

  • Dell Fluid File System (FluidFS) v3 na EqualLogic FS7610/7600 – Dell najnoviji sistemski softver smanjuje potrebne kapacitete za skladištenje zajedničkih kompanijskih podataka do 48 odsto, kompresovanjem viška podataka. FluidFS v3 nudi proširenu protokolnu podršku i više sertifikacija treće strane, razvijajući rešenja za industrijsku podršku.

 

Nova generacija EqualLogic skladištenja proširuje fleš ponudu kompanije Dell, kao konkurentnu na tržištu cena, a istovremeno učvrščuje poziciju ove kompanije među globalnim IT liderima u sferi proizvodnje rešenja za preduzeća koja se baziraju na fleš tehnologiji. Nove matrice omogućavaju korisnicima da postignu do tri puta više IOPS performansi u poređenju sa prethodnim generacijama fleš matrica.

 

Leave a Reply