Hardware · Notebook-Netbook

Dell predstavio “Studio” paletu notebook računara

Dell je predstavio novu seriju „Studio“ proizvoda namenjenih korisnicima sa potrebom za tehnološkim rešenjima koja olakšavaju kreativni rad sa digitalnim sadržajima

“Korisnici koji cene dizajn, žive boje i inovativne tehnologije sigurno će pronaći inspiraciju u novoj seriji Dellovih proizvoda. Ovog puta stavili smo poseban apostrof na stil, dizajn i mogućnost prilagođavanja računara svakom pojedinačnom korisniku. Verujemo da na taj način korisnicima osiguravamo širi izbor i veće zadovoljstvo kupljenim proizvodima. To je vrlo bitan element, budući da prema najnovijim podacima analitičke kuće IDC korisnici uspešno prate globalne trendove u sve većoj prihvaćenosti i korišćenju mobilnih tehnologija”, izjavio je Andrew Nicholson, direktor Dellove regionalne akncelarije.

Prvi proizvodi serije Studio su dva prenosnna računara, Studio 15 i Studio 17. Savremeno dizajnirani sa uočljivim vizualnim detaljma, opremljeni su slot-in optičkim uređajima, tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem i ugrađenom web kamerom. Dell nudi mogućnost izbora između šest boja kućiša te tako omogućava potpunu personalizaciju računara svakom korisniku. Takođe i popratni dodaci i periferni uređaji mogu se naručiti u istom stilu.

Opcionalni Blu-Ray optički drajv osiguraće bioskopski kvalitet reprodukcije video sadržaja na ekranima visoke rezolucije, dok dodatni čitač otiska prstiju donosi veću sigurnost u zaštiti i sprečavanju neovlašćenog pristupa računaru. Korisnici željni digitalne zabave posebno će ceniti mogućnost korišćenja daljinskog upravljača i slušalica sa ugrađenim ssitemom eliminacije okolne buke.

Prenosnici su opremljeni aplikacionim organizatorom Dell Dockom koji automatski sortira sav instaliran softver na računaru u lako pregledne kategorije kojima je moguće pristupiti iz jednostavnog menija. Meni je potpuno prilagodljiv te tako korisnici mogu da menjaju njegovu poziciju na ekranu, izaberu novu pozadinsku sliku, izgled i boju teksta te ikone koje predstavljaju pojedinu kategoriju.

Leave a Reply