Hardware · Notebook-Netbook

Dell Studio 15

Model Studio 15 u konfiguraciji sa 45-nanometarskim procesorom Intel C2D T8100, ekranom WXGA rezolucije i integrisanom Intel X3100 grafikom, dostupan je u crnoj, plavoj i crvenoj boji preko domaćeg Direct Linka

Nova familija laptopova donosi mešavinu karakteristika Inspiron familije 15- i 17-inčnih laptopova živopisnih boja sa jedne strane i familije tehnološki naprednih i stilski usavršenih XPS M laptopova dijagonale 15 inča.

Poput Inspirona, nova Studio familija je dostupna u 2 veličine, određene dimenzijama ekrana (15 i 17 inča po dijagonali). Inspironi su bili prvi Dell notebook računari sa širokom paletom dostupnih boja i naročito dizajniranim poklopcima ekrana, što je označilo kraj ere uniformisanog i strogo poslovnog dizajna notebook računara kompanije Dell. Studio familija nudi poznatu paletu boja i završne obrade: mat (samo u crnoj varijanti), mikrosaten (u plavoj, crvenoj i tamno ljubičastoj), sjajno sivoj “Topo Pattern” (sa crnim, plavim, crvenim i ružičastim ivicama).

Iz XPS M familije laptopova Dell je preuzeo detalje u dizajnu kućišta, kao na primer polukružno oblikovanu, spuštenu osovinu poklopca, aerodinamični profil, crnu sjajnu traku iznad tastature sa senzorskim tasterima i plavim pozadinskim “dinamičkim” svetlom…
Unutar Studio 15 laptopova nalaze se najnoviji Intel Core 2 Duo procesori a u ovoj varijanti je integrisana X3100 grafika u sklopu G965 čipseta.

Ekran koji se standardno ugrađuje je sjajnog tipa (glare) sa oznakom TrueLife, u širokom formatu i standardnoj rezoluciji od 1280×800 piksela i sa klasičnim pozadinskim osvetljenjem (fluo).

Interni skladišni kapaciteti kreću od 160 GB, a u pitanju su standardni 2,5-inčni hard diskovi sa pločama koje se obrću 5400 obrtaja u minutu.
Kamerica je standardno za Dell rezolucije 2 megapiksela. Popularni izbor kod Dell laptopova su optički uređaji sa prorezom (umesto sa tacnom) za ubacivanje DVD-ova, pa tako Studio familija koristi oprobani koncept XPS-M familije laptopova. Standardno se ugrađuje 8x DVD snimač.

U ovoj konfiguraciji Studio 15 ugrađena su dva memorijska modula tako da sistem radi u dvokanalanom režimu.

Leave a Reply