Hardware · PC računari

Dell Studio Hybrid 140G – Bamboo Natur

Mobilne PC tehnologije našle su put do dnevne sobe. Ne, nije reč o “sve-u-jednom” računarima koji se integrišu u kućište LCD monitora. Ovde se radi o mini PC računaru sa komponentama koje se koriste za notebook računare, integrisanim u atraktivnom minijaturnom aluminijumskom kućištu oblih ivica, sa oblogama u boji.

Po svojim dimenzijama i obliku, Dell Studio Hybrid je otišao korak dalje u odnosu na PC konkurenciju koja nudi različite “kockaste” SFF PC računare. Koristi poznatu hardversku platformu (Intel) preuzetu iz domena prenosnih računara, preoblikovanu za formu kućnih medijskih gejtveja i moderan, kompletno funkcionalan operativni sistem za kućnu upotrebu – Windows Vista Home Premium.

Lepo se uklapa u dnevnu sobu, dolazi sa Media Center funkcionalnostima (kontrolišu se preko daljinca), pa pretenduje na poziciju centralnog uređaja za kućnu zabavu.
To je ujedno i najmanji Dell PC (V:71 x Š:195 x D: 210 mm) namenjen potrošačima, a zamišljen je da popuni prazninu između potrošačke elektronike (PVR), igračkih konzola i notebook računara.

Poseduje HDMI i DVI izlaze, tako da se odlično slaže sa velikim LCD ekranima do Full HD rezolucije, ima optički S/PDIF izlaz za okružujući zvuk (Dolby Digital 7.1), pa se može povezati sa većinom savremenih sistema za okružujući zvuk. Windows Vista Home Premium operativni sistem sa mogućnostima kućnog medijskog centra (MCE) pokreće gotovo bešumno (optimizovana potrošnja i notebook tehnologija).

Osim u kućnim, može se uspešno koristiti i u kancelarijskim uslovima, a naročito je atraktivan za banke, gde se može koristiti u skučenom prostoru front deska. Osnovna boja kućišta je srebrna metalik, a preko nje je postavljena izmenjiva, poluprovidna obloga od klirita u boji, a kao ekskluziva postoji i drvena obloga (dostupna je kod nas) od pravog bambusovog drveta.

Dostupni su sa oblogama u sledećim bojama: smaragdno zelenoj, kvarcno ružičastoj, rubinsko crvenoj, topaz narandžastoj i safirno plavoj.

Dell Studio Hybrid 140G se može nabaviti u Direct Linku po ceni od 750€ bez PDV-a.

Leave a Reply