Hardware · TV-Monitori

Dell UltraSharp 3008WFP

Dell™ Ultrasharp serija monitora je namenjena zahtevnijim korisnicima.
30 inčni monitor HD rezolucije fantastičnih 2560 x 1600 piksela donosi 77% više piksela u odnosu na 24-inčne modele monitora, kakav je recimo E248WFP.

Ne samo da je panel ovog 30-inčnog monitora superiorniji u odnosu na druge po pitanju rezolucije, on pripada Premium liniji koja se odlikuje odličnim dinamičkim kontrastom i zasićenjem boja. Tako ovaj monitor sa Dell TrueColor tehnologijom nudi 117% NTSC opsega boja, odnosno podržava Adobe 98 standard za boje.

Budući da raspolaže sa 1600 horizontalnih linija, ovaj monitor prevazilazi zahteve TrueHD 1080 standarda za HD televiziju (Blu Ray), a baš kao i potrošački TFT / plazma ekrani poseduje standardni HDMI konektor za digitalni prenos slike i zvuka.
U multimedijalnom duhu najboljih Dell monitora, ovaj UltraSharp monitor pored HDMI konektora ima VGA, DVI-D (HDCP), S-Video, komponentni video, kompozitni video i DisplayPort. Kompanija Intel je standardizovala Display Port kao zamenu za DVI interfejs u budućnosti, ali i kao alternativu za HDMI.

Mehanizam za podešavanje nagiba omogućava dosta slobode, ali ovako veliki monitor ne predviđa rotaciju ekrana za rad u portretskom režimu.

Uglovi posmatranja od 178 stepeni po obe ose, osvetljenje i dinamički kontrast su na najvišem mogućem nivou.

Dell™ brend monitori se podvrgavaju iscrpnim tesiranjima kako bi se garantovale visoke performanse, pouzdanost, trajnost i kompatibilnost.

Leave a Reply