Hardware

Dell unapredio sastav mreže data centra

Dell je najavio nova mrežna rešenja koja će korisnicima omogućiti brže postizanje rezultata, maksimalnu uspešnost, modernizaciju i transformaciju operacija u horizontalno proširivim (scale-out) i cloud okruženjima. Novi proizvodi u Dell portfoliju uključuju energetski efikasan Dell Networking Z9500te GbE centralni komutator (core switch) za data centar, jedini 10/40 komutator koji se doplaćuje kako rastu potrebe kompanije.

Novi Active Fabric Controller i aktivnosti za brže usvajanje rešenja za Network Functions Virtualization (NFV) tehnologiju u sektoru pomažu korisnicima da modernizuju i transformišu infrastrukturu data centra. Dell pomaže korisnicima da nadograde mrežnu arhitekturu data centra, kako bi odgovorili na nove zahteve koje im postavljaju virtualizacija i potrebe modernog radnog opterećenja, uključujući ponude utemeljene na cloud rešenjima i ponude as-a-service softvera.

Dell_logo

Koristeći standardizovane tehnologije, Dell nudi arhitekture koje pomažu u unapređivanju starijih sastava, sprečavaju vendor lock-in penale, osiguravaju infrastrukturu za lakšu tranziciju na software-defined networking (SDN) tehnologiju, usluge utemeljene na cloud-u i tehnologije koje dolaze, poput NFV.

„Dell menja pravila igre u networking-u. Izuzetno mi je drago što ponovo donosimo inovacije našim korisnicima u segmentu otvorenih rešenja. Jačamo vodeću ulogu u SDN, NFV i naprednim novim arhitekturama koje uvećuju korisnikov izbor i daju neuobičajenu ekonomičnost”, rekao je Tom Burns, potpredsednik i generalni direktor za Dell Networking.

Dell Networking Z9500 Fabric Switch je najgušći komutator za data centre fiksnog formata sa punim paketom L2/L3 routing i switching protokola. Dell Networking Z9500 idealan je za radna opterećenja poput Weba 2.0, manipulisanje velikim količinama podataka (High Performance Computing – HPC) i virtualizaciju. Z9500 ima pet puta veću gustinu po RU i propustljivost od više od 10Tbps, sa duplo manjim vremenom čekanja u poređenju sa prethodnim generacijama Dell komutatora. Centralni 3RU komutator sa 132 40GbE ulazima i mogućnošću proširenja do 528 10GbE portova pruža jedinstvenu fleksibilnost i troši duplo manje energije po portu u odnosu na glavne konkurente , dok je vreme postavljanja rack ormara smanjeno zahvaljujući Enterprise Ready Rails sastavu. Dell donosi plaćanje licenci prema potrebi za 36, 84, ili 132 jedinice za mreže za manje data centre i povećanje mreže u skladu sa rastom potreba kompanije.

Dell Active Fabric Controller je namenska SDN platforma dizajnirana za pojednostavljivanje, sigurno konfigurisanje i puštanje u rad mrežnih funkcionalnosti u cloud i XaaS okruženjima. Namenjen je radu Open Stack-a u kompanijama i kao opcijska komponenta Dell Open Stack-Powered cloud rešenja. Nova verzija nudi jedinstveno, integrisano rešenje koje će pružiti virtualizovane mrežne usluge sa potpuno automatizovanim upravljanjem vekom trajanja fizičke infrastrukture. Mrežno rešenje Plug-n-Play, optimizovano za administratore cloud-a i aplikacije koje rade sa aplikacijama Open Stack-a, omogućava ubacivanje uslužnih uređaja, uključujući zaštitni zid, balansiranje mrežnog opterećenja i optimizaciju WAN-a. Široka ponuda prilagodljivih mrežnih usluga omogućava maksimalnu efikasnost u dizajnu, osiguravanju operacija i aplikacija sa automatskim radnjama i održavanju, kako bi se postigla centralna vidljivost mreže celog okruženja. Active Fabric Controller služi kao temeljni segment kontrolnog softvera i ključni element ubrzanog širenja NFV-a sa njegovom integracijom u Open Stack.

Dell ubrzava dolazak inovativnih NFV tehnologija na tržište. Baš kao što SDN povećava fleksibilnost mreže, smanjujući troškove i povećavajući efikasnost unutar poslovnih mreža, NFV može transformisati telekomunikacijsku industriju korišćenjem otvorenog, razdeljenog pristupa utemeljenog na cloud-u. Dell, posebno Dell Research, nedavno je preuzeo vodeću ulogu u Cloud NFV-u, industrijskom kolegijumu za razvoj, testiranje i implementaciju NFV modela temeljenih na cloud-u. Dell i Cloud NFV sarađuju sa telekomunikacijskim kompanijama i ustanovama kao što je European Telecommunications Standards Institute (ETSI), kako bi predstavili i usavršili komercijalno održiva NFV rešenja utemeljena na cloud-u. Dell je nedavno proširio ugovor sa Red Hat kompanijom, koji sad uključuje NFV i SDN rešenja napravljena specifično za telekom segment. Dell Active Fabric Controller je dostupan širom sveta od drugog kvartala 2014.

Leave a Reply