Hardware · Notebook-Netbook

Dell Vostro 1310

Najmanji i najlakši model u Vostro familiji poslovnih računara. Odlikuje se ozbiljnim poslovnim izgledom, robustnošću i bezbednošću

Iako je Vostro 13,3-inčni model kompaktnih dimenzija, on ne pokazuje funkcionalni zaostatak za većim modelima. Ekran ima rezoluciju koju standardno primenjuju veći modeli (WXGA), procesor je brz kao i kod većih modela, hard disk je istog kapaciteta, a i sve komunikacione mogućnosti i interfejsi su prisutni, baš kao kod većih modela. Jedino što je ekran fizički manji za nijansu, ali i osetno lakši.

Dell je Vostro 1310 optimizovao za poslovno okruženje, pa je izuzeo interni modem iz konfiguracije. 3 USB porta su uredno grupisana na desnom boku notebooka, odmah pored optičkog drajva sa prorezom za ubacivanje diskova umesto klasične “tacne”. Na levom boku su još jedan USB port, mini Firewire port, audio konektori, Express Card slot za proširivanje komunikacionih mogućnosti, i univerzalni čitač memorijskih kartica.

Time je prednja ivica notebooka u potpunosti oslobođena od bilo kakvih konektora, tastera ili prekidača. To pak ne znači da je Vostro 1310 uskraćen za tastere za kontrolu multimedije. Ovi tasteri su pozicionirani iznad tastature, u gornjem desnom uglu, a radi se o senzorskim tasterima sa plavim pozadinskim osvetljenjem.

One thought on “Dell Vostro 1310

  1. djidji

    Kako se krece cena ovog modela kod nas,gde ima da se kupi i sa kakvim karakteristikama?

Leave a Reply