Hardware · Notebook-Netbook

Dell XPS M1730

Ako tražite moćan notebook koji po performansama može parirati stonom računaru, onda ćete u familiji XPS laptopova kompanije Dell sigurno pronaći model za vas.

Dell XPS M1730 poseduje dve grafičke kartice u SLI™ režimu, dva brza hard diska u RAID-0 režimu (stripping), kao i veliki 17-inčni ekran ultra visoke rezolucije koja se sreće kod 22-inčnih desktop monitora. Za pokretanje 3D igara u nativnoj rezoluciji monitora, XPS M1730 ima na raspolaganu dve grafičke kartice – nVidia GeForce™ Go 8700M serije sa 256 MB sopstvene memorije. Memorija radi u dvokanalnom režimu, a za optimalne performanse diska zadužen je RAID-0 niz sa dva ekstra brza diska od po 160 GB.

U kompletu sa XPS-om dobija se i daljinski upravljač i licencirana igra Ghost Recon.
Specifično za XPS seriju, M1730 ima ambijentalno dinamičko pozadinsko osvetljenje (XPS LightFX) koje mu daje poseban gejmerski imidž. Površina poklopca ekrana je posebno ukrašena specijalnom 3D teksturom koja različito reflektuje svetlost u zavisnosti od ugla posmatranja i podseća na ugljenična vlakna. Na poklopcu logo XPS svetli, a osvetljeni su i drugi detalji na XPS-u, poput tastature i touch pada.

XPS 1730 ima i mali kolor LCD ekran za prikazivanje statusa ili drugih podataka koje korisnik odredi.

Dodatne slike i Flash demo možete videti na ovoj stranici.

Leave a Reply