Sony Xperia M4 Aqua
Hardware

Dizajn 15 Sony uređaja nagrađen prestižnim “Red Dot” priznanjem

Stručni žiri Red Dot Design Awards, jednog od najznačajnijih svetskih priznanja za dizajn, ove godine je nagradio čak 15 Sony uređaja Red Dot nagradama za 2015. godinu, prepoznajući njihovu inovativnost i funkcionalnost.

Prestižne Red Dot nagrade se više od 60 godina dodeljuju u nemačkom gradu Esenu, a svetski ugled ovog međunarodnog takmičenja potvrđuje čak 4 298 pristiglih prijava iz 56 zemalja sveta. U kategoriji „Najbolji od najboljih“, kompanija Sony je dobila nagrade za Sony 4K projektor ultra kratkog dometa LSPX-W1S i pametni telefon Xperia™ E3.

 

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

Projektor LSPX-W1S predstavlja prvi korak u ostvarenju Sony „Life Space UX” koncepta korisničkog iskustva, koje nudi uživanje u kućnoj zabavi i vizualnim sadržajima na potpuno nov način. Ovaj projektor prefinjenog dizajna može se uklopiti u bilo koji deo doma. Objektiv ultra kratkog dometa omogućava postavljanje projektora blizu zida vaše dnevne sobe, koju LSPX-W1S potom transformiše u prozor u prirodnoj veličini sa ekspanzivnom slikom od 147 inča, četiri puta veće jasnoće od Full HD rezolucije. Ovaj elegantni komad nameštaja postaje centar zbivanja u prostoriji, bez obzira na to da li je uključen ili ne, dok njegov moderan dizajn i aluminijumska finalna obrada čine da svaka dnevna soba izgleda luksuznije.

 

Pametni telefon Xperia™ E3 pruža brze performanse i nenadmašnu zabavu sa funkcijama lakim za korišćenje. Kako je i tanak i lagan, E3 je dizajniran za laku upotrebu jednom rukom, što ga čini savršenim za život u pokretu. Xperia E3 sadrži izdašan ekran dijagonale 4,5 inča, 5MP kameru sa Xperia™ aplikacijama i HDR-om i moćnu dugotrajnu 2330 mAh bateriju sa Battery STAMINA režimom da zabava duže traje.

 

Kompanija Sony osvojila je i 13 priznanja u kategoriji „Pobedničke nagrade“ za dizajn proizvoda u nekoliko proizvodnih grupa. Pobednike kao što su televizor, NW-ZX2 Walkman, kao i DSC-RX100M3 Cyber-shot kamera krasi inovativan i funkcionalan dizajn zahvaljujući kome se ovi uređaji veoma prirodno uklapaju u životni prostor njihovih korisnika. Zajedno sa SRS-X99 bežičnim zvučnikom, nagrađeni modeli predstavljaju spoj najboljih tehnoloških performansi i minimalističkog, nenametljivog dizajna. Kompanija Sony je takođe nagrađena za inovaciju koja se primenjuje u oblasti medicine, jer se pokazalo da HMS-3000MT displej za glavu smanjuje zamor lekara koji ga koriste, dok istovremeno povećava komfor prilikom hirurških zahvata.

 

Stručni žiri ukupnu ocenu dizajna formira na osnovu 9 različitih kriterijuma, među kojima su i nivo inovacije, kvalitativni dizajn, funkcionalni i ekološki standardi, pa su Red Dot priznanjem nagrađeni samo uređaji koji pomeraju granice inovativnog, pažljivo promišljenog i estetski zadovoljavajućeg dizajna. Širok opseg nagrađenih proizvoda pokazuje da je kompanija Sony kroz celokupan korporativni identitet i procese posvećena modernom i funkcionalnom dizajnu usmerenom na potrošača. Od svog osnivanja 1946. godine, Sony predvodi tehnološki razvoj tržišta elektronike i menja načine na koji se koristi tehnologija. Ovo je prvi put prepoznato 2000. godine, kada je Sony dobio Red Dot Design Team of the Year nagradu.

 

Kompletna lista nagrađenih uređaja kompanije Sony obuhvata:

 

Red Dot: Najbolje od najboljeg

・LSPX-W1S

・Xperia E3

 

Red Dot

・BRAVIA™ X9500B Series

・BRAVIA™ X9000C Series

・NW-ZX2

・SRS-X99

・DSC-RX100M3

・HMS-3000MT

・Xperia Z3

・Xperia Z3 Tablet Compact

・Xperia Z3 Compact

・Xperia T2 Ultra

・Xperia M2 Aqua

・SmartBand Talk, SmartWatch 3

・SSE-TN1

Leave a Reply